Kendi kanıyla gençleşen ünlüler

Gösteri dünyasının ünlüleri olabildiğince uzun süre genç görünmek ve sağlıklı kalabilmek için ilk duyanın kulaklarına inanamadığı öyle yöntemler deniyor ki.. Kimi "kanını yıkatıyor" kimi kendi kanına vitaminler karıştırıp cildine enjekte ettiriyor.

İşte ünlülerin hiç de sıradan olmayan "gençlik iksirleri."


Üç çocuk annesi Gülben Ergen, Almanya, ABD ve İngiltere'de ünlülerin sık sık başvurduğu bir yöntemle hem gençliğini koruyor hem de direncini artırıyor.


Gülben Ergen'in uyguladığı bu yöntemin adı ozon terapisi yani halk arasında kullanılan adıyla "kan yıkama".

Reklam
Reklam

Bir tür alternatif tıp uygulaması olan ozon terapisini uygulayan sadece Gülben Ergen değil. Boşanmak üzere olduğu eşi Mustafa Erdoğan da aynı yöntemi kullanıyor.

Ozon terapi, kanı oksijene doyurarak, dokulardaki oksijenasyonu artırıyor. Ozon oksijenin yüksek enerjili hali. Tedavi amaçlı ozon insanlara oksijen gibi solunum yoluyla verilemiyor. Genel olarak kanın ozonlanması yoluyla yapılıyor.


Kanın ozonlanması ya kişinin kanı ozonlanarak kendisine geri veriliyor ya da solunum sistemi dışındaki dokulara ozon çeşitli yöntemlerle temas ettiriliyor. Ozon kana geçtikten çok kısa süre sonra da yüksek enerjili oksijen halinde etkisini göstermeye başlayarak hücrelerin içine giriyor.


Mustafa Erdoğan gibi kardeşi Yılmaz Erdoğan da ozon terapisiyle hem sağlık hem de gençlik kazanıyor.


Erdoğan, bu uygulamayı son bir kaç yıldır yaptırıyor.


Erdoğan ailesinin bir başka üyesi Yılmaz Erdoğan'ın eşi Belçim Bilgin de ozon terapisi uyguluyor.


28 yaşındaki Belçim Bilgin Erdoğan bu tedavi sayesinde olduğundan daha genç görünüyor.

Reklam
Reklam

Ozon terapinin Türkiye'deki öncülerinden biri de Cem Yılmaz.


O da bir süredir bu yöntemle genç kalmayı başarıyor.


Birinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından keşfedilen ozon terapiyi uzun zamandır uygulayanlardan biri de Gani Müjde.


Müjde, Türkiye'de henüz fazla yaygınlaşmadığı dönemde de ozon terapisi uyguluyordu.


Bülent Ersoy'un gençleşme yöntemi ise insanı şoke edecek türden. Ersoy, çok az insanın başvurduğu bir uygulamayla cildinin gençliğini koruyor.


Ersoy, düşük yapan kadınların bebeklerinden alınan cenin kök hücrelerinden hazırlanan ilacı yüzüne enjekte ettirerek gençleşmişti.

Dr. Mustafa Karataş, daha sonra Diva'nın yüzüne ve boyun ölgesine yapılan bu uygulamayı “Bu kaybedilenleri yerine koyma işlemidir” diye anlatarak “Bülent Hanım'ın cildi gördüğüm en iyi ciltlerden birisi. Yüzüne ve boynuna iğnelerle özel karışımlar verildi. Ceninlerden elde edilen genç hücreler enjekte edildi" demişti.


Hollywood yıldızı Pamela Anderson ozon terapisinin ilk kullanıcılarından biri. Anderson bu uygulamayı ilk kez 2001 yılında yaptırmıştı.

Reklam
Reklam

Anderson ozon terapisini taşıyıcısı olduğu Hepatit C nedeniyle yaptırmış daha sonra da cildinin daha genç görünmesi için bu yönteme başvurmuştu.


Bir başka Hollywood yıldızı Kristie Alley de ozon terapiyi sık sık yaptıran ünlülerden biri.


Alley son dönemde verdiği kilolarla da çok konuşuluyor.


Şarkıcı Reyhan Karaca da bir dönem ozon terapisi uygulattığı için gündeme gelmişti.


Karaca bu yöntemle daha genç görünümlü bir cilde sahip olmuştu.


Açelya Akkoyun da Türkiye'de ozon terapi uygulamasının öncülerinden.


O da bir dönem sık sık bu yönteme başvurmuştu.


Eski manken Ebru Destan da ozon tedavisi uygulatan ünlülerden.


Bu yöntemle hem saçları hem de cildinin gençleştiğini söylemişti Destan.


Yeşim Ceren Bozoğlu da ozon tedavisini fazla kilolarından kurtulmak için kullanmıştı.


Bozoğlu, bunun yanısıra sağlıklı beslenip düzenli spor da yapınca 98 kilo olarak başladığı program sonucunda 38 kilo verdi. Bu fazla kilolardan kurtulması ise tam 3 buçuk yıl sürdü.


48 yaşında olmasına rağmen hala 30'lu yaşlarının ilk yarısında gibi görünen Tom Cruise'un sırrı ise oksijen kremi..

Reklam
Reklam

Cruise, atletik bedenini de sağlıklı beslenip spor yaparak koruyor.


1979 doğumlu Uma Thurman bazı yaşıtlarından daha genç görünüyor.


Onun sırrı da tıpkı Cruise gibi oksijen kremi.


İsviçreli bilim adamı Paul Herzog ve eşinin geliştirdiği bu sistemi uygulayanlardan biri de Kylie Minogue. Ünlü şarkıcı da 42 yaşında olmasına rağmen kırışıklıkları yok denecek kadar az.


Bu sistemde ilk olarak yüze yüksek miktarda oksijen içeren özel bir krem sürülüyor. Gözenekleri açan ve cildin yaşlanmasını önleyen kolajen enziminin salgılanmasını hızlandıran bu krem sürüldükten sonra, bakım yaptıran kişinin başına özel bir başlık yerleştiriliyor.

Astronot başlığına benzer bu başlığın içerisinde bakım yaptıran kişinin yüzüne bir miktar daha oksijen püskürtülüyor. Sonuçta cilt çok daha sağlıklı ve pamuksu bir görünüme kavuşuyor.


Brad Pitt de 50'sine merdiven dayamasına rağmen daha genç bir görünüşe sahip. Onun sırrı ise dermaterapi adı verilen yöntem. Özel kliniklerde uygulanan bu yöntemle küçük kırışıklıklar ve ciltteki çatlaklar tedavi ediliyor.

Reklam
Reklam

Angelina Jolie'nin geçip giden yıllara direnmesinin sırrı da oldukça ilginç.. Onun sırrı Drakula tedavisi. Temel maddesi de yıldızın kendi kanı.


20 yıldır diş eti hastalıklarının tedavisinde kullanınan bu yöntem kuru, mat ve kırışık cilde doğal bir gençlik kazandırıyor.

Drakula yönteminde kişinin vücudundan alınan kan, kırmızı hücrelerden ayrılarak serum haline getiriliyor. İçine vitaminler ve amino asitler ekleniyor ve yüze enjekte ediliyor.