Kendi oyuyla muhtar olacak

Batman'nın Yolveren Köyü'nde yalnız başına yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Alcun, genel seçimlerde kendi oyuyla muhtar seçilecek.

Merkeze bağlı 20 haneli Yolveren Köyü sakinleri, terör nedeniyle yıllar önce evlerini boşaltıp Almanya'ya göç etti. Köy sakinlerinden 72 yaşındaki Mehmet Alcun, uzun süre Almanya'da yaşadıktan sonra tekrar dönüş yaptı. Evine yerleşen Alcun, köyde tek başına yaşamaya başladı. Aynı zamanda köyün muhtarı olan Alcun, için 12 Haziran’da köye jandarma, seçim memurları, sandık görevlileri ve müşahitler gelecek. Bu sayede bir günlük de olsa yalnızlığı sona ermiş olacak.

OY PUSULASI VE SEÇİM SANDIĞI GELDİ Yaz aylarında diğer köy sakinlerinin de evlerine döndüğünü belirten Mehmet Alcun, “Umarım bir gün herkes evine döner” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kendisi için oy pusulası ve seçim sandığı geldiğini belirten Alcun, “Kimin ne zaman getirip bıraktığını bilmiyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz