Bu, telefonun gerçeğe bir adım daha yaklaştığını gösteriyor.
Google’ın birkaç yıldır üzerinde çalıştığı bir proje, telefonumuzu dilediğimiz ölçüde kişiselleştirmemizi de sağlıyor. Burada yalnızca gelen kişiselleştirmelerden değil; anlık kişiselleştirmelerden de bahsediyoruz. Örneğin o hafta kamera modülüne ihtiyaç duymayacaksınız diyelim. O modülü çıkarıp, yerine daha büyük bir batarya modülü takabilirsiniz mesela. Bunun gibi şeyler.
Android işletim sistemi kullanması beklenen telefonun ilk görüntüleme modülleri Toshiba’dan gelmiş. Proje üzerinde çalışan şirketler arasında bulunan Japon devi, 2MP ön; 5 ve 13MP arka kamera modülleri geliştirmiş. Firmadan gelen bir diğer güzel haber de, Project Ara için farklı modüller üzerine de çalışma gerçekleştireceği. Toshiba’nın, gelecek yıl içerisinde hafıza ve kablosuz şarj modüllerini de geliştirip kullanıcılara sunacağı belirtiliyor.
Project Ara’nın, çeşitli telefon üreticileri için yol gösterici olacağı tahmin ediliyor. Samsung, LG, HTC gibi firmalar da, gelecekte bu tür ürünlere yer verebilirler. Fakat burada, firmaların bu işten ne kadar kâr elde edebilecekleri de önemli; zira bu, akıllı telefon üreticilerinin modüler telefonlar konusunda frene basmalarına neden olabilir. Google’ın projesinin piyasaya çıkma tarihi olaraksa 2015 ya da 2016 gösteriliyor.