Kendilerine savcı, komiser diyen çete üyeleri, doktoru 100 bin TL dolandırdı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi`nde görev yapan bir doktoru, kendilerini savcı, polis, komiser...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi`nde görev yapan bir doktoru, kendilerini savcı, polis, komiser olarak tanıtarak 100 bin TL dolandıran 9 kişilik çete çökertildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İddialara göre Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde doktor olarak görev yapan T.Ç. (33), daha önceden aynı hastanede teknisyen olarak çalışan Yıldıray C. (27) ile yaklaşık 4 ay önce karşılaştı. Yıldıray C., doktora kendisinin Real Alışveriş Merkezi mevkiinde deposu olduğunu ve icradan çok ucuza araç alıp sattığını söyledi. Yıldıray C., T.Ç'ye 2007 model otomobil alabileceğini söyleyince doktor kendi aracını sattı. Aracından aldığı 24 bin TLyi Yıldıray C.`ye verdi. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen doktor bir türlü söz konusu otomobili alamadı. Yıldıray C., doktor T.Ç.'ye, ortağı Abdülkadir K.'nın kendisini kandırdığını, bundan ötürü parayı alamadığını belirterek, "Onun PKK ile ilişkisi var. Parayı mafyayla tahsil edeceğiz." dedi. Bunun üzerine doktor, kendisini mafya olarak tanıtan İnan Ç. ile görüşmek zorunda kaldı. Doktor T.Ç., söz konusu paranın alınması karşılığında mafya olduğunu belirten İnan Ç.'ye 8 bin 500 TL para verdi.
Buna rağmen parasını bir türlü alamayan T.Ç., çeşitli zamanlarda kendilerini savcı, komiser, muhasebeci diye tanıtan birçok kişiye de para kaptırdı. Çete, doktordan yaklaşık 3 ay içinde 100 bin TL tahsil etti. Bir türlü arabasını ve parasını alamayan doktor, polise ihbarda bulunarak zanlılardan şikayetçi oldu.

Reklam
Reklam

Şikayet üzerine yapılan soruşturmalar neticesinde farklı ilçelerde 9 ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Yıldıray C., Abdülkadir K., D.Y., İnan Ç., Yasin Y., Muzluk Ç., Galip C., Serap Y. ve Müslüm Y. gözaltına alındı. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube'ye getirildi. Zanlılardan ayrıca kendi ismi üzerine hat alındığı belirlenen E.Y. de şikayetçi oldu. İfadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz