Kendilerini emniyet amiri ve savcı olarak tanıtarak, 5 bin lira çaldılar

Bursa'da, cep telefonundan aradıkları kişiye kendilerini emniyet amiri ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtan 2 ayrı...

Bursa'da, cep telefonundan aradıkları kişiye kendilerini emniyet amiri ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtan 2 ayrı kimliği belirsiz kişi, vatandaşın 5 bin lirasını çaldı. Sözde amir ve savcının ikinci kez para istemesinden şüphelenen kişi, dolandırılıdğını anlayınca polise müracaat etti.
Merkez Osmangazi İlçesi Doğanbey Mahallesi'nde meydana gelen olayda Hidayet D.'yu (47) cep telefonundan arayan iki kişi kenodilerni emniyet amiri ve cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Sözde amir ve savcı, suçluları yakalamak için Hidayet D.'dan istedi.Bunun üzerine Hidayet D., verilen hesap numarasına 5 bin lira yatırdı. Şahısların ikinci kez para istemeleri üzerine şüphelenen Hidayet D., dolandırılıdğını anlayınca polise müracaat etti. Polise ifade veren Hidayet D., "Arayan kişiler emniyet amiri ve cumhuriyet savcısı olduklarını, bir soruşturma kapsamında suçluların yakalanması için paraya ihtiyaç olduğunu söylediler. Ben de şahıslara inandım ve parayı yatırdım." dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz