"kendimizi Çıkmaz Sokaklara İtmeyelim"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “BDP’lilere fezleke çıkmaz sokaktır”...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “BDP’lilere fezleke çıkmaz sokaktır” açıklaması ile ilgili olarak, “Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim. Demokrasiyi yüceltelim. Eğer sizler siyaseti dar sokaklara sokarsanız, onun oluşturduğu atmosferin baskısından bu toplumu kurtaramayız” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sönmez Holding'e ait bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, fabrika çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “BDP’lilere fezleke çıkmaz sokaktır” açıklamasını değerlendirdi. Siyasetin çıkmaz sokaklara itilmemesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Katılıyorum. Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim. Demokrasiyi yüceltelim. Eğer sizler siyaseti dar sokaklara sokarsanız, onun oluşturduğu atmosferin baskısından bu toplumu kurtaramayız. Daha sağlıklı ve akılcı düşünmek, yolumuzu öyle çizmek sorundayız. Eğer siz duygularınızla hareket ederseniz, yanlış yaparsınız. Devlet dediğiniz kurum, duygusuyla hareket eden bir kurum değil. Devlet aklıyla hareket eden bir kurumdur. O sebeple duygularımızı geri plana atmalıyız, aklımızı ön plana çıkarmalıyız. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Bu ülkenin insanının işe, aşa ihtiyacı var. Ona odaklanmalıyız. Buna odaklanırsak çok güzel sonuçlar elde ederiz. Ama bunları bir tarafa atıp duygularımızla yola çıkarsak, topluma kin ve nefret tohumları ekersek bunun bedelini siyasetçi değil, bu ülkenin halkı ödüyor. Buna izin vermemeliyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SAHTE ÜYELİK İDDİALARINA CEVAP

Kılıçdaroğlu, bazı CHP’lilerin sahte imzayla AK Parti’ye üye yapıldığı iddialarına ilişkin soru üzerine, “Gerekli takibi yapacağız. Siyasi ahlak konusunu iyi anlamamız gerekiyor. Siyasetçi, topluma hizmet vermeyi taahhüt eden kişidir. Kendi yararı için değil, toplum için çalışan kişidir. Siyasetçinin dürüst ve ahlaklı olması çok önemlidir. Eğer siz başka bir partiden üye olma talebi olmadığı halde insanları getirip kendi partinize üye yaparsanız o zaman doğru bir iş yapamazsınız. Bunun mutlaka sorulması gerek. CHP olarak bu garip olay karşısında şaşkınlığımızı ifade etik. 'Nasıl oluyor bu?' diye sorduk. Ve sonunda arkadaşlarımız cumhuriyet başsavcılığına başvurmaya karar verdiler” ifadelerini kaydetti.

"SİYASETÇİ TOPLUMA ÖNDER OLMALI"

Siyasetçilerin ahlaklı olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sadece bununla kalsa ‘hadi deriz ki bir yanlışlık oldu’. Ama öyle milletvekilleri var ki kendisi umrede. Ankara’da, ‘Ben buradayım’ diye pusula gönderiyor meclis başkanına. İsmi okunuyor. Nasıl oluyor bu? Hem dini görevinizi yapmak için umreye gidiyorsunuz hem de öbür tarafta sahtekarlık yapıp kendinizi Ankara’da gönderiyorsunuz. Bu doğru değil. Onun için siyasetçinin topluma önder olması gerekiyor. Toplumun düzgün siyasetçiye ihtiyacı var. Siyasetçi de bu ihtiyacı gidermekle görevlidir ama karşılaştığımız nokta bu değil."

Reklam
Reklam

“Yargıdan gelen sonuç hakkında bir tahmininiz var mı? “sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Üye olduğu iddia edilen arkadaşların imzası gerekiyor. Biz de bu imzaları kimin attığını merak ediyoruz. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın üyelik fişleri yok. Kendilerine gelen bir kart yok. İmza yok. Böyle bir dilekçeleri yok. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz” yanıtını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: