"Kendimizi revize edeceğiz"

ERZURUM (İHA) - TRT Erzurum Radyosu'nun 42. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere dün Erzurum'a gelen TRT Genel Müdürü Yücel Yener, bugün Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek basın mensupları ile bir süre sohbet etti.

Beraberinde daire başkanları ve genel müdür yardımcıları ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ne gelen TRT Genel Müdürü Yücel Yener, önce basın fotoğrafları sergisini gezdi.

Cemiyet Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'un brifing vermesinin ardından Genel Müdür Yener, hükümetin elektrik faturalarından TRT'ye aktarılan yüzde 3.5 oranındaki kesintinin kaldırılmasıyla ilgili soruları cevaplandırdı. Söz konusu kesinti uygulamasına geçilmesi halinde TRT'nin kendi yapısı içerisinde küçüleceğini dile getiren Genel Müdür Yücel Yener, "Şu an 7 olan kanal sayısı belki 3'e indirilir, prodüksiyon merkezleri küçültülerek personel sayısında düşüş olabilir. Söz konusu elektrik paralarından alınan payın kesilmemesi için hükümet üyeleri ile görüşmelerde bulunduk. Belki 1-2 ay içerisinde bu konu netleşmiş olacak. Uygulamaya göre ayakta durabilmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yener, Erzurum Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan prodüksiyon merkezinin hizmete girememesi ile ilgili sorulan bir soruya ise, "Biz, şimdi kurumda nasıl ayakta kalabiliriz, bunun sağlanması için yönetimimizle arayış içerisindeyiz. Bu şartlarda hükümetin bize vereceği bütçe çerçevesinde kendimizi yeniden revize yoluna gideceğiz" şeklinde cevap verdi.

TRT Genel Müdürü ve beraberindekiler daha sonra THY'nin 17.00 uçağıyla Ankara'ya hareket etti.