Kendinden Perdeli Camla Dünya Genelinde Patent Aldı

Antalyalı işadamı Ali Ersan Çebişli tarafından keşfedilen 'Kendinden perdeli cam balkon sistemi' Avrupa'nın patentlerini de onaylayan Avusturya Patent Ofisi tarafından

Antalyalı işadamı Ali Ersan Çebişli tarafından keşfedilen 'Kendinden perdeli cam balkon sistemi' Avrupa'nın patentlerini de onaylayan Avusturya Patent Ofisi tarafından belgelendi.

AA muhabirine açıklama yapan işadamı Ali Ersan Çebişli, 2007 yılında Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından kayda alınan 'Kendinden perdeli cam balkon sistemi'nin Avrupa'nın patentlerini de onaylayan Avusturya Patent Ofisi'nin dünya çapında yaptığı inceleme sonucunda yeni bir buluş olarak dünya genelinde kabul edildiğini bildirdi. Çebişli, Avusturya Patent Ofisi tarafından onaylanan belgenin Türk Patent Enstitüsü Patent Dairesi Başkanlığı'na gönderildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Patent almanın çok uzun zaman aldığını ifade eden Çebişli, 2000 yılından beri sektörde faaliyet gösteren katlanabilir cam sistemleri firması ZONEX'in bu yeni buluşu ile ilgili çalıştığını söyledi. Çebişli, sistemin en önemli özelliğinin, camların rahatça açabilmesi ve yaşam alanlarını klasik perdelerle daraltmak istemeyenlere alternatif bir çözüm sunduğunu kaydetti. Keşfedilen bu yöntem sayesinde klasik perde sistemlerinde kullanılan tavandan montaj yönteminin aksine perdenin üst profilinde yer alan bir alüminyumun baza içerisinde gizlendiğini belirten Çebişli, perdenin işlevselliğinin yanı sıra görüntünün de kusursuz olmasının sağlandığını belirtti. Kendinden perdeli bu sistemle mevsimine göre mekanları tamamen açmak yada tamamen kapatmanın mümkün olduğunu ifade eden Çebişli, perdenin katlanabilirlik özelliğiyle rüzgarın yönüne göre evin içindeki hava akımının da ayarlanabildiğini vurguladı.

Patentle birlikte ürünün kullanım ve 20 yıllık üretme ve dünya geneline pazarlama yetkisini aldıklarını anlatan Çebişli, Antalya ve İstanbul'da üretilen ürünlerin Azerbaycan, İran, Mısır, Tunus, Libya, Cezayir'e ihraç edildiğini söyledi. Çebişli, Avrupa ülkelerinden gelen taleplerin değerlendirildiğini de belirterek, 2012 yılında 150 bin metrekare perdeli cam balkon ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ürününün tamamen Türkiyede üretilmesi nedeniyle alüminyum, perde ve metal, sektörüne katkı sağladığını da vurgulayan Çebişli, kendilerine ait bu tekniği izinsiz olarak kullanan bazı firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. Çebişli, önümüzdeki günlerde kurumsal firmalara lisans hakkı vereceklerini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: