Kendini Tanı Mutlu Ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonlarını arttırmak...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonlarını arttırmak ve stresle baş edebilmelerini sağlamak amacıyla başlattığı Sınav Atölyesi devam ediyor.

Yenimahalle Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerlerde bu hafta ‘Kişisel Farkındalık Stratejisi’ ele alındı. Eğitmen Murat Koçyiğit’in verdiği eğitime liseli öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Murat Koçyiğit, anlatımlarını amatör tiyatrocuların skeçleriyle zenginleştirdi. Koçyiğit, insanoğlunun potansiyeli olan bir varlık olduğunu belirterek, bu özelliğinden dolayı insanların mükemmele ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kendini tanımanın üç bileşeni olduğunu ifade eden Koçyiğit, duygusal farkındalık, kendine saygı ve kendini gerçekleştirmenin bu bileşenler olduğunu kaydetti. Var oluşun umursanmak, olduğu gibi kabul edilmek, değer verilmek, yeterli olduğuna güvenilmek ve sevilmeye layık görülmek gibi beş boyutunun bulunduğunu aktaran Koçyiğit, var oluşunu tamamlamayanların taviz verdiğini belirtti. Koçyiğit, şöyle konuştu:

“Sözleriniz pozitif olsun, çünkü sözleriniz düşünceleriniz olur. Düşünceleriniz pozitif olsun, çünkü düşünceleriniz davranışlarınız olur. Davranışlarınız pozitif olsun, çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınız pozitif olsun, çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur. Değerleriniz pozitif olsun, çünkü değerleriniz kaderiz olur. Kendini tanıyan ve kabul eden insan mutlu insandır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: