Kendisi gibi olan hastaların hayatını kolaylaştırmak için kitap yazdı

Yaklaşık 14 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüyemez ve konuşamaz hale gelen 1 çocuk annesi 48 yaşındaki Sibel Aşçı, geliştirilen bilgisayar programı sayesinde yaşadıklarını yazdığı kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya geldi.Trabzon Sanat Evi’nde “Hayata bir Buse” isimli kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya gelen Sibel Aşçı’nın en büyük destekçisi ise bilgisayar mühendisi kızı Buse Sakallıoğlu.

Yaklaşık 14 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüyemez ve konuşamaz hale gelen 1 çocuk annesi 48 yaşındaki Sibel Aşçı, geliştirilen bilgisayar programı sayesinde yaşadıklarını yazdığı kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya geldi.
Trabzon Sanat Evi’nde “Hayata bir Buse” isimli kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya gelen Sibel Aşçı’nın en büyük destekçisi ise bilgisayar mühendisi kızı Buse Sakallıoğlu. Kızı Buse Sakallıoğlu’nun desteğiyle sevenleriyle iletişim kuran Aşçı, en büyük üzüntüsünün çok sevdiği öğretmenlik mesleğini yapamamak olduğunu belirtirken, kitabı okuyanlardan çok güzel yorumlar aldığını söyledi. Aşçı, “Hastalığım başlangıcında en çok üzüldüğüm konu öğretmenlik mesleğini bir daha yapamayacak olmamdı. Bu kitabı yazmamın nedeni boş durmamak bir nebze olsa öğretmenlik mesleğini sürdürüp insanlara örnek olmak, mesajlar verebilmek ve öğretici olmaktı. Benim en büyük şansım kızımdı. İstedim ki başka insanların şansı da ben olayım. Sanırım bunu da başardım. Kitabı okuyan kişilerden öyle güzel yorumlar aldım ki bunlar hem beni mutlu etti hem de çok duygulandırdı. Ben bana kalanlarla da çok mutluyum. Kitapta yazdığım gibi işitme, görme, zihinsel engelli de olabilirdim. Allah kullarını çekebilecekleri farklı sınavlarla sınıyor. Önemli olan bu sınavdan geçerli not alabilmek. Hayat çok kısa. Hayatı güzel yaşamalıyız. Evet, ben yaşadığım olumsuzlukları unutmadım. Fakat bugün bunların üzerimdeki etkisi yok denecek kadar az. Bugünkü mutluluğumu başta kızıma borçluyum” dedi.
Aşçı, Amerikalı bilim adamı, matematik ve fizik profesörü Stephen W. Hawking gibi vücudunu hareket ettiremeyerek geliştirilen özel bilgisayar sayesinde düşüncelerini bilgisayar ekranına yansıtıyor.
Sibel Aşçı, 34 yaşındayken baş ağrısı şikayeti ile doktora gitti. Kontrolünde doktorlar kendisine ağrı kesici vererek evine gönderdi. Ancak bir hafta sonra Aşçı, vücudundaki trombosit fazlalığından dolayı beynine pıhtı atması sonucu boynundan aşağısı felç oldu ve konuşamaz hale geldi. 14 yıldır bu şekilde yaşayan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Sibel öğretmenin en büyük yardımcısı ise kızı Buse Sakallıoğlu oldu.

Reklam
Reklam