Kendisinden 20 Bin Lira Borç Isteyen Arkadaşını Öldürdü

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, Olay, dün akşam merkez Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi Mete Sokak'ta meydana geldi. Geçici işlerde çalışan Şevki Aytekin, aynı

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, Olay, dün akşam merkez Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi Mete Sokak'ta meydana geldi. Geçici işlerde çalışan Şevki Aytekin, aynı mahalleden arkadaşı olan zaman zaman borç istediği oto yıkama işyeri bulunan Ersin Saydut'u cep telefonu ile arayarak 20 bin lira borç istedi. Ersin Saydut'un parayı veremeyeceğini söylemesine sinirlenen Aytekin, iddiaya göre "Akşama kahvede olacağım, bana 20 bin lira para getir lan" diyerek telefonu kapattı. Akşam kahveye giden Aytekin, arkadaşı Ersin Saydut'u beklemeye başladı. Bu sırada otomobil ile gelen Saydut, bahçede kendisini bekleyen Şevki Aytekin'e pompalı tüfekle 3 el ateş etti. Başından ve karnından ağır yaralanan Şevki Aytekin, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan Ersin Saydut, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından evinde yakalandı.
Gözaltına alınarak Emniyete getirilen Saydut ilk ifadesinde ölen Şevki Aytekin ile aynı mahalleden arkadaş olduklarını belirterek şöyle dedi:
"Aramızda para alma- verme durumu zaman zaman yaşanırdı. Dün öğle saatlerinde beni cep telefonuyla arayarak para istedi. Ben de ona paramın olmadığını söyledim. Bana bağırarak 'Akşam 20 bin lirayı hazırla ve kahveye getir' dedi. Ben de sinirlendim, pompalı tüfeğimi alarak kahveye gittim. Bahçede oturuyordu. 3 el ateş ettim ve kaçtım. Otomobilimi sanayinin içerisinde bıraktım ve evime gittim."
Ersin Saydut, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: