Kendisiyle dalga geçildiği için cinayet işledi

KONYA(İHA) - Diyarbakır'da 3 gün önce eşinin ayağına taş atan ve kendisiyle dalga geçen 3 kişiden 1'ini satırla vurarak öldürdüğü iddia edilen mezarlık bekçisi ve temizlikçisi şahıs, Konya'da yakalanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Diyarbakır'ın Ali Pınar Mahallesi'nde bulunan Mardinkapı Mezarlığı'nda ağaçları budayan, mezarlık bekçiliği ve temizlikçilik de yapan sinir hastası Ercan G. (44) ile çevredeki gençler dalga geçmeye başladı. Şakanın dozunu kaçıran gençlerden birinin attığı taş Ercan G'nin eşinin ayağına isabet etti. Eşinin ayağının kanadığını gören Ercan G. sinirlendi. Buna rağmen bir şey yapmayan Ercan G. ile bu kez komşuları, "Sen bir şey yapamazsın" diyerek dalga geçmeye başladı. Sinirlerine hakim olamayan Ercan G., ağaçları budadığı satırla yola çıkarak, kendisi ile dalga geçtiğini ve eşinin ayağına taş attığını ileri sürdüğü Ömer Taş'ın (20) başına vurarak ölümüne neden oldu.

Reklam
Reklam

Ercan G., cinayetin ardından olay yerinden kaçtı. Diyarbakır polisi, cinayet zanlısının trenle kaçtığını tespit etmesinin ardından Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Adana-İzmir seferini yapan trende İzmir'e gitmeye çalışan şüpheli Ercan G'yi yakalayarak gözaltına aldı. Sinir hastası olduğu öğrenilen zanlı, bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.