Kene ile mücadele için doğaya bin keklik ve sülün salındı

Erbaa Belediyesi kene ile mücadele için, doğaya bin keklik ve sülün bıraktı. Salınan sülünlerle Kırım-Kongo...

Erbaa Belediyesi kene ile mücadele için, doğaya bin keklik ve sülün bıraktı. Salınan sülünlerle Kırım-Kongo ölümlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde Kene ile doğal mücadele için doğaya bin keklik ve sülün salındı. Erbaa Belediyesi kene ile mücadele için, Kale Boğazı Yeşil Irmak ve Kelkit Çayının birleştiği noktada yapılan törenle sülün ve kekliklikler doğaya salındı. Festival havasında gerçekleşen törene Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan keklik ve sülünlerin keneyle doğal mücadelede ki önemine dikkat çekti. Yenihan, "Bugün burada Yeşilırmak ve Kelkit Çayı'nın birleştiği nokta olan Kale Boğazı mevkiinde bir yıl boyunca büyüttüğümüz bin adet keklik ve sülünü doğaya bırakacağız. 2003 yılından bitarafa her yıl yaptığımız bu etkinlikle bize musallat olan özelliklede Anadolu’nun bu bölgelerine musallat olan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığını üreten kene zararlısını ve buna benzer Zaralıları doğal yöntemle onlarla mücadele edilmesini amaçlıyoruz. Yenihan, bir amaçlarının da bilinçsiz avcılar yüzünden Yeşilırmak Vadisi'nde doğal yaşam bölgesi olan Halkalı Sülün yok olmakla karşı karşıya kalmıştır. Bu amaçla da Halkalı Sülününü tekrar ekolojik doğaya kazandırmak istiyoruz." dedi.
Konuşmalardan sonra keklik ve sülünler doğaya bırakıldı. Vatandaşın da yoğun ilgi gösterdiği keklik ve sülünler çocukların elleriyle de doğaya salındı. Program sonunda topluca fotoğraf çektirilirken, keklik ve sülün üretim çiftliği gezildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz