Kenelere Karşı 20 Ilde Başlatılan Seferberlik

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Sağlık Bakanlığı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı "seferberlik" ilan etmesi ile ilgili, "Riskli

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Sağlık Bakanlığı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı "seferberlik" ilan etmesi ile ilgili, "Riskli iller arasında bulunduğumuz için her türlü tedbirimizi aldık" dedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKKA hastalığı konusunda geçmiş yıllarda bazı vatandaşların hayatlarını kaybettiğini, ancak verdikleri eğitimler sayesinde vaka olaylarını yok denecek kadar azalttıklarını söyledi.

KKKA konusunda Sağlık Bakanlığının riskli olan illerde çalışamalar yapacağını ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bakanlık 2002'den bu yana vaka görülen 20 riskli ili belirledi. Riskli iller arasında bulunduğumuz için her türlü tedbirimizi aldık. İlimizde bu yıl üzücü bir vaka yaşanmadı. Verilen eğitimler sayesinde kene ile karşılaşan vatandaşlarımız artık ne yapacağını çok iyi biliyor. Bakanlığın başlattığı seferberlik sayesinde daha çok bilinçlenen vatandaşlar daha tedbirli olacaktır."

İl Sağlık Müdürü Murat Çağlayan ise illerinde bu yıl iki KKKA vakası tespit ettiklerini yapılan tedaviler sonunda hastaların sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: