Kenevircilere rekor hapis cezası

SAKARYA (İHA) - Adapazarı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 3 ay önce 71 bin 280 kök Hint keneviri ile yakalanan 5 kişi için "Hint keneviri ekmek" suçundan ayrı ayrı 12 yıl 6 ay rekor hapis cezası verildi.

Alınan bilgilere göre, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara çıkan dava konusu olay, Akyazı İlçesi'nin Türkorman Köyü'nde 3 ay önce jandarma ekiplerinin operasyonuyla ortaya çıkarıldı. Bir ihbar üzerine harekete geçen Sakarya Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Türkorman Köyü'nde ormanlık alanda yaptıkları kontrollerde, 71 bin 280 kök dişi Hint keneviri buldu. Yapılan araştırmada şahısların, kenevirleri sulamak ve çapalamak için özel sistem kurdukları da belirlendi.
Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti kenevircilere 5237 sayılı yasanın 37/1 maddesi ile 2313 sayılı kanunun 23. son maddesinden önce ayrı ayrı 15 yıl hapis cezası verdi. Heyet bu cezayı sanıkların iyi hallerinden dolayı 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çevirdi. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı Yargıtay tarafından da onaylanması halinde kesinleşecek.

Reklam
Reklam

Sakarya'da daha önce esrar imalinde kullanılan dişi Hint keneviri ekimiyle ilgili olarak yakalanan kişilere 3 yıla varan hapis cezaları verilirken, yeni verilen bu karar rekor olarak nitelendirildi.