Keneyle Mücadele Çalışmaları

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Sağlık Bakanlığı'nın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı 20 ilde "seferberlik" ilan etmesiyle ilgili

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Sağlık Bakanlığı'nın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı 20 ilde "seferberlik" ilan etmesiyle ilgili olarak, "Sağlık Bakanlığımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmanın inşallah kısa sürede de sonuç vereceğine inanıyorum" dedi.

Milletvekili Aslan, Tokat DSİ Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarına kenelerle mücadele çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye'de kene ve KKKA hastalığı konusunun Tokat'ta başlayan ölümlerle gündeme geldiğini belirten Aslan, "Türkiye'de keneyle ilgili konu maalesef Tokat ile gündeme geldi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tokat'ın yanı sıra Amasya, Samsun, Çankırı, Kastamonu ve Sivas gibi çevre illerde de vakalar görüldüğünü anlatan Aslan, bu yıl Tokat'ta KKKA hastalığından 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Çevre illerde de bu anlamda kısmi de olsa vakalar gerçekleşiyor. Keneyle ilgili yapılacak çalışmalar konusunda Sağlık Bakanlığı'nın, İl Sağlık müdürlüklerinin, üniversitelerin çalışmaları var. Ama tam anlamıyla bir çözüm üretilebilmiş değil" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın, Tokat'ın da aralarında yer aldığı 20 ilde keneyle mücadelede seferberlik ilan ettiğini belirten Aslan, "Tabii ki bunun artıları var, eksileri var" ifadelerini kullandı.

Tokat'ın keneyle gündeme gelmesinin, yörede uzun süredir devam eden turizm çalışmalarını etkileyeceğini ifade eden Aslan, "Tokat'ı bir kültür kenti yapmak noktasındaki çalışmalarımızı bir nevi aksatacak. Ama derler ya 'önce can' diye. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu noktada yapılması gereken çalışmalar, turizm çalışmalarını engelleyecek olsa dahi, bu noktadaki seferberlik kararının ben doğru olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bakanlığımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmanın inşallah kısa sürede de sonuç vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir basın mensubunun "Sayın vekilim keneden dolayı vatandaşlar piknik alanlarına girememeye başladı. Siz bugün çimlere önlem almadan rahatça girebildiniz, bu konuda vatandaşlara bir tavsiyeniz var mı-" sözleri üzerine Aslan, şunları söyledi:

"Şimdi tabii ki Çernobil vakasında 'çayı rahatlıkla içebilirsiniz' diyerek çay içen bir bakanın yaptığı bir davranışın benzerini yapmak istemiyorum. Ama burası ilaçlanmış güvenli bir bölge, bu nedenle biz de rahatlıkla burada dolaşabiliyoruz. 'Bütün vatandaşlarımız güvenli bir şekilde piknik alanlarına gidebilirler' sözünü söylemek istemiyorum. Ama sürekli kaygıyla, korkuyla da hayat sürdürülmez. Bu anlamda keneyle ilgili broşürler tabii vatandaşlarımıza kadar ulaştı."

Aslan, insanların, piknik ve gezi alanlarına tedbirlerini almak suretiyle rahatlıkla gidebileceklerini söyledi.

Milletvekili Aslan, basın mensuplarının, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere olayıyla ilgili açıklamalarını nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusu üzerine, "Şimdi tabii ki İçişleri Bakanımızın açıklamasını başından sonuna kadar izlemek ve ayrıntılarını değerlendirmek lazım. Bu konu da AK Parti sözcümüz Hüseyin Çelik, Grup Başkan Vekilimiz Ayşenur Bahçekapı, son olarak da sayın Başbakanımız söylenmesi gerekenleri söyledi. Açıklamanın bir kısmının yanlış algılandığını veya yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Ama orada konuşmasının içerisinde geçen, gerçekten insanlarımızı rahatsız eden birtakım cümlelerini şahsen çok doğru bulmuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz