Kent Konseyi Başkanı Pala: Bursa, bir dünya kenti

Bursa Kent Konseyi Başkanı M. Semih Pala, Bursa’nın bir dünya kenti olduğunu söyledi. Pala, Bursa’da...

Bursa Kent Konseyi Başkanı M. Semih Pala, Bursa’nın bir dünya kenti olduğunu söyledi. Pala, Bursa’da üretilecek her fikrin Türkiye’yi ve dünyayı etkilediğini söyledi.

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD), düzenlediği konferanslarla üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. BUMİAD’ın konuğu olan Bursa Kent Konseyi Başkanı M. Semih Pala ve Şehir Plancısı NilüferTaşan, Bursa’nın kazanımları ve şehir yapısındaki gelişmeleri anlattı.

“BURSA DÜNYA KENTİ”

BUMİAD’ın konuğu olan Kent Konseyi Başkanı M. Semih Pala, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Pala, “Bursa tarih, kültür, turizm ve sanayi bakımından diğer kentlere göre çok ilerde. Böylesine önemli bir coğrafyada yaşamanın bedelini de ödemeliyiz. Bu sebeple daha çok çalışmalıyız ve fikir üretmeliyiz.” dedi. Bursa Kent Konseyi'nin çalışmaları hakkında BUMİAD üyelerine bilgi aktaran Başkan Pala, Bursa Kent Konseyi’nin birçok ilke imza attığını belirtti.

Reklam
Reklam

"TEKNİK ALT YAPI YETERSİZ"

Şehir Plancısı, aynı zamanda Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESOB)'nın yaptığı toplu sanayi sitesinin proje koordinatörü olan Nilüfer Taşan ise BUMİAD üyelerine Bursa Büyük Sanayi Sitesi'yle ilgili bilgi verdi.

Nilüfer Taşan, 3 bin iş yeri ve 24 sektörün ihtiyacına göre farklı büyüklüklerle oluşturulacak Sanayi Sitesi'nin Türkiye’ye örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. Taşan, Sanayi Sitesi'nin 360 hektarlık bir alanda, 180 metrekareden başlayan büyüklükteki dükkânlarla hizmet vereceğini kaydetti. NilüferTaşan, projenin 1. etabının 125 dükkândan oluştuğunu belirtti.

BUMİAD üyelerini bilgilendiren Şehir Plancısı Nilüfer Taşan, “Türkiye’de planlama süreçleri, var olan ihtiyaçları öngöremiyor. Hızlı nüfus artışıyla doğan ihtiyaçlar kentin doğru bölgelerinde yapılamıyor. Teknik altyapının yetersiz olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz.” dedi.

BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da 2009 yılında iş adamı sıfatıyla çalışan mühendis mimar ve şehir plancılarından oluşan teknik bir dernek olduklarını ve kente yarar sağlayacak projelere destek verebileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: