Kent Konseyi, Çalışmalarını Üniversite Öğrencilerine Anlatıyor

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 2012-2013 yılı eğitim yılında kapılarını gençlere açan Uludağ Üniversitesi’nde bilgilendirme...

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 2012-2013 yılı eğitim yılında kapılarını gençlere açan Uludağ Üniversitesi’nde bilgilendirme standı açtı. Çalışmalar hakkında bilgi alan üniversite öğrencileri, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mediko’da açılan standta, Gençlik Meclisi gönüllüleri tarafından üniversite öğrencilerine gençlik çalışmaları, Eurodesk ve Avrupa fırsatları hakkında bilgi verildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Gençlik Meclisi’nin farklı ve değişik çalışmalara imza attığını söyledi. Bursa Kent Konseyi’nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Pala, "Bursa, büyük bir şehirdir. İlim ve bilim noktasında başkent olmak için hızla yol alıyor. Gençlik Meclisimiz ise üniversite, lise gençliği ve çalışan gençlerle değişik ortamlarda buluşuyor. Gençlik Meclisi, Uludağ Üniversitesi’nde açtığı stant ile öğrencilerle iletişime geçti. Standa bilgi almak için gelen gençler, Merinos Parkı içinde yer alan ofislere davet ediliyor." dedi.

Reklam
Reklam

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Yasin Taşkum ise Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), yurt dışında staj, iş, eğitim imkanları ve Avrupa’da gençliğe yönelik olarak düzenlenen eğitim kurslarına katılabilme imkanı sunan Eurodesk hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Eurodesk Türkiye Koordinatörlüğü’nün, Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Gençlik Programları Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü ifade eden Taşkum, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile beraber 4 kurumun Eurodesk’in Bursa Yerel Temas Noktası olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: