Kent Konseyi Hemşehri Derneklerinden Birlik Ve Beraberlik Mesajı

Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu, Muşlular Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekte 21 hemşehri...

Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu, Muşlular Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekte 21 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticisini bir araya getirdi.

Derneğin merkez binasında yapılan toplantıya, Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu (Badef) Başkanı Biret Elik, 21 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticisi katıldı. Geceye ev sahipliği yapan Bursa Muşlular Derneği Başkanı İhsan Akın, kendi değerleriyle Bursa’da tüm değerleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Derneklerin asli görevinin memleketinden bir başka şehre gidenler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu hatırlatan Akın, “Her ay dernekleri buluşturarak kaynaşmalarını sağlayan Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum. Bizler her zaman Muşlularla buluşuyoruz. Önemli olan bir Karslı, Edirneli, Antalyalı, Trabzonluyla bir araya gelmemdir. Bunu yaparak Bursa’yı daha da güzelleştiriyoruz. Bizler birbirimizi seviyoruz. Dernek başkanları olarak evimizin önünü süpürdük, sokakları ve caddeleri temizledik. Siyasilerin yapamadığını bizler yapıyoruz. Allah birliğimizi bozmasın” dedi.

Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu Temsilcisi Lütfi Taşçı ise, dinimizde ve kültürümüzde canlılara hizmet olduğunu hatırlatarak, yaşadıkları şehirde insanlara faydalı olmak istediklerini belirtti. Oluşturulan tabloda, kalplerin Bursa için attığını gösterdiğini söyleyen Taşçı, kardeşliğin oluşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, örnek bir birliktelik sağlayan tüm derneklere teşekkür etti. Hemşehri dernekleriyle sık sık bir araya geldiklerini anlatan Pala, ülke topraklarında kardeşlik duygusunun gelişmesinde hemşehri derneklerine büyük görevler düştüğünü belirtti. Bursa’da oluşturdukları sıcak ortamı Anadolu’ya yaymak istediklerini ifade eden Pala, “Her türlü nimetin bulunduğu, 4 mevsimin aynı anda hissedildiği Bursa’da yaşamak insanlara daha fazla sorumluluklar yüklüyor. Türkiye’nin güçlenmesinde derneklerimize büyük görevler düşüyor. Bu görevin yerine getirilmesine de Bursa’daki hemşehri dernekleri öncülük etmelidir. Türkiye’nin daha fazla büyümesi gerekiyor. Önümüzdeki terör belasından en kısa sürede kurtularak, ülkemizin şaha kalkmasını sağlamalıyız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: