Kent Konseyi: "gümüşhane'deki Kanser Vakaları Araştırılsın"

Gümüşhane Kent Konseyi yürütme kurulu, Gümüşhane'deki kanser vakalarında yaşanan artışın araştırılmasını istedi.

Gümüşhane Kent Konseyi yürütme kurulu, Gümüşhane'deki kanser vakalarında yaşanan artışın araştırılmasını istedi.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, yürütme kurulunun toplantısında alınan kararı kamuoyuyla paylaşarak, kanser vakalarında yaşanan artışın araştırılması ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Pir, geçtiğimiz Mayıs ayı içinde medyada geniş yer bulan "Türkiye Gerontoloji Atlası Araştırması" sonuçlarına göre Türkiye'de kansere bağlı ölümlerin en yüksek olduğu 5 ilden birisinin Gümüşhane olduğunu hatırlatarak, Gümüşhane ilindeki bu kanser artışının sebebinin açıklanmadığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Bu konunun ilgili kurum ve akademik çevrelerce araştırılarak kanser nedenlerinin tespitinin yapılması ve kamuoyunu bilgilendirilmesi konusunda yürütme kurulunun oy birliği ile karar aldığını ifade eden Pir, atlasa göre Türkiye'de kansere bağlı ölümlerin en yüksek olduğu illeri şöyle sıraladı: Ankara, İzmir, Artvin, Elazığ, Gümüşhane, Düzce.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz