Kent Konseyi'nde tartışmalı seçim

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kent Konseyi asil ve yedek liste seçiminde CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kent Konseyi asil ve yedek liste seçiminde CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in konuşma metninde üzerini çizdiği bilgi notu tartışmalara sebep oldu. Manavgat Belediyesi'nin basın mensuplarına dağıttığı Başkan Sözen'in konuşma metninin sonunda not olarak düştüğü 'Daha çok kontrolümüzde olur o zaman' yazısı yer alıyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) konferans salonunda yapılan Manavgat Kent Konseyi Genel Kurulu seçiminde Türk Eğitim Sen Manavgat Şube Başkanı Fethi Kurt, sendikalar asil ve yedek üye seçiminde genel kurul üyeleri dışında oy kullanıldığı gerekçesi ile toplantı salonunu terk etti. Kurt, "Bu oylamayı adil ve doğru bulmuyorum. Çünkü oylamada genel kurulu üyesi olmayan kişiler oy kullandı. Yedek üyeliği kabul etmiyorum. Onun için salonu terk ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Sözen'in konuşma metninin karalanan son kısmında şu ifadelere yer aldı: "Benim yürütme kurulu için önerim. Bir katılan üyeye bu öneri yaptırılabilir diye düşünüyorum. En az 7 kişi seçeceğimize göre, belediyeyi temsilen bir kişi, kaymakamlığı temsilen bir kişi, kamu kurumlarını temsilen biri olabilir. Sendikaları temsilen bir sendika, muhtarları temsilen bir muhtar, odaları temsilen odalardan biri, derneklerden bir kişi, üniversite temsilcisi şeklinde önerilebilir. Daha çok kontrolümüzde olur o zaman."

Kent Konseyi Başkanlığı'na ise Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in tavsiyesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hacer Sert seçildi.

Seçimde resmi kurumlarda asil üyeliğe Şükrü Yıldırım, belediye için Hakan Şekerlisoy, muhtarlarda İlhan Özden, odalarda Hayri Güngör, baroda Metin Açıkgöz, inşaat mühendisleri odası temsilciliğinde Oykun Başar, peyzaj mimarları temsilciliğinde Sibel Daran, derneklerde Aydın Öz ve sendikalarda Neriman Çakar seçildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz