Kent konseyinden örnek proje

Kahramanmaraş'ın Elbistan Kent Konseyi, yardıma muhtaç aileleri sevindirecek örnek bir çalışmaya başladı. Paylaşma ve yardımlaşma...

Kahramanmaraş'ın Elbistan Kent Konseyi, yardıma muhtaç aileleri sevindirecek örnek bir çalışmaya başladı.

Paylaşma ve yardımlaşma duygusunu yaşatacak bu proje ile evlerde kullanılmayan eşya, giysi ve ayakkabılar alınacak, onarım gerekenlere onarım yapılacak ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. İlçe genelinde kullanılabilir nitelikte olan veya kullanılmamış eşyalar, sahiplerinden gönüllülük esasına göre alınacak. Tamir gerektiren eşyalar tamir edilerek sosyal market tarzı bir uygulama ile ekonomik durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İlk dağıtımlar Ramazan ayında başlayacak ve yıl geneline yayılacak.

Reklam
Reklam

Proje ile ilgili olarak Kent Konseyi çatısı altındaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir toplantı yapan ve bu toplantıda alınan kararları açıklayan Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç, yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla böyle bir çalışmaya başladıklarını kaydetti. Yinanç, “Her insanın evinde gardrobunda giymediği elbisesi, tişörtü, gömleği, ayakkabısı, ceketi; kullanmadığı eşyası mutlaka vardır. Bunlar bize ulaştırılsın, biz de çevremizde yaşayan ve değerli bölge muhtarlarımızın bize bildireceği ihtiyaç sahiplerine dağıtalım. Böyle bir kampanyada herkesin görev üstlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Proje ile hizmete açılacak ve ürünlerin yer alacağı yerin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla bağış yapmak isteyen vatandaşların hiç karşılaşmadan buluşturulduğu en bilinen merkez haline geleceğini kaydeden Yinanç, sözlerine şöyle devam etti: “Elbistan Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve İstişare Kurulu üyeleri olarak bu projeyi çok önemsiyoruz. Memleketimizde bu şekilde yardımda bulunmak isteyen hemşehrilerimiz kullanmadıkları tüm eşyaları giyim malzeme ve eşya olarak konseyimize ulaştırabilirler, telefon ile bizi arayarak malzemelerin alımını sağlayabilirler. Vatandaşlarımızdan toplanan her türlü eşya gerekiyorsa onarımı ve tamiri yapılarak Ramazan ayı içerisinde ve daha sonraları tüm yıla yayarak maddi imkânları zayıf olan insanlarımıza dağıtılacak. Elbistan; sosyal barışı en iyi yaşayan, kardeşliği, dostluğu en iyi sergileyen, ortak yaşama kültürünü en iyi benimsemiş bir kenttir. Yardımsever halkımızı bu özel yardım kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: