Kent konseyinden yeni bir çalışma daha

Pestil ve Kömeciliğin ”Seçmeli ders olarak liselerde okutulması için harekete geçiyor.

Pestil ve Kömeciliğin ”Seçmeli ders olarak liselerde okutulması için harekete geçiyor.

Gümüşhane ile özdeşleşen ve Gümüşhane ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturan pestil ve kömeciliğin Gümüşhane’deki liselerde seçmeli ders olarak okutulması için Gümüşhane Kent Konseyi bir çalışma başlattı.

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu; 14 Nisan 2011 tarihinde yapmış olduğu 9 Nolu toplantısında; “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği”nin 13. Maddesi gereği, Gümüşhane şartlarına uygun, yöresel ekonominin itici gücü durumunda bulunan “Pestil ve kömecilik” le ilgili bir seçmeli dersin, liselerde okutulması için bir tavsiye kararı aldı.

Reklam
Reklam

Kent Konseyi’nin ilgili kararı 18 Kasım 2011 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilerek adı geçen seçmeli dersin 2012-2013 eğitim öğretim yılında okutulmaya başlamasının Gümüşhane için çok önemli bir çalışma olacağı vurgulandı.

Kent Konseyi’nin, pestil ve kömeciliğin seçmeli ders olarak okutulmasına dayanak olarak gösterdiği Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme Ve Sınav Yönetmeliği’nin 13. Maddesi gereğince, “Yeterli sayıda öğrencinin, uygun okul ortamının ve öğretmenin bulunması durumunda, eğitim bölgesi müdürler kurulunca uygun görülecek okullarda öğrencileri girişimcilik ve üreticiliğe yöneltecek, çevrenin ihtiyaç ve özelliklerine uygun olan seçmeli dersler de öğretim kapsamına alınabilir. Bu gibi derslerin öğretim programı, eğitim bölgesindeki zümre öğretmenlerince hazırlanır ve il/ilçe millî eğitim müdürünün onayı ile uygulamaya konulur. İlk defa uygulamaya konulacak olan programların bir örneği, bilgi için Bakanlığın ilgili birimine ve Kurula gönderilir.” hükmü gereği Kent konseyinin teklif ettiği “Pestil ve kömecilik” seçmeli dersinin benzeri bir uygulama 1994 yılında yapılmış ve “Kuşburnuculuk ve Ekonomideki yeri” adı ile bir seçmeli dersin müfredatı ve kitabı Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanıp, İl Milli Eğitim Müdürünün onayı ile Gümüşhane liselerinde iki yıl seçmeli ders olarak okutulmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz