Kent Konseyi’nin etkinliği artırılacak

Nevşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özdemir, bu yıl içerisinde kent konseyi çalışmalarının daha etkin bir...

Nevşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özdemir, bu yıl içerisinde kent konseyi çalışmalarının daha etkin bir hale getirileceğini söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının her alanda etkinleştirilmesine Türkiye’de de son yıllarda ağırlık verildiğine dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı, Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Nevşehir’de yaşayan herkesin kent konseyinin doğal bir üyesi olduğuna işaret etti.

Dünyadaki sivilleşme ve demokratikleşme hareketinin doğal bir yansıması olarak Türkiye’de ve ilimizde de sivil toplum kuruluşlarının öneminin her geçen yıl daha da arttığını belirten Kent Konseyi Başkanı Özdemir, "Kent konseyimiz ilimizde önemli mesafeler aldı. Zira konseyimiz 5393 sayılı yasaya göre oluşturuldu. Bu düzenleme halen Büyükşehirlerde bile yapılabilmiş değil. Çalışmalarımız sonucunda ilimizde kent konseyimizin alt yapısı tamamlandı. Esasında bu çalışmaları ilimizdeki dernek ve vakıflar gibi sivil toplum kuruluşlarının yapması gerekiyor. İlimizde yaşayan herkes konseyimizin doğal bir üyesi. Bu düşünceden hareketle önümüzdeki yıllarda kent konseyimizin işlevselliğinin daha da artacağına inanıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz