Kent Konut'ta 400 Tl'lik Fatura 160 Tl'ye Düşüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut, yalıtım, aydınlatma kontrolleri, yenilebilir enerji sistemleri, ısı geri kazanımı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut, yalıtım, aydınlatma kontrolleri, yenilebilir enerji sistemleri, ısı geri kazanımı konularında Derince İnci Evleri ve Gölkent Konutları için ‘Enerji Kimlik Belgeleri’ne sahip oldu. Doğru ürünle yapılan yalıtım 400 TL’lik faturayı 160 TL’ye düşürülürken doğal çevre de korunmuş oluyor.

Resmi Gazete’de 5 Aralık 2008’de yayımlanan “Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği” yeni veya ruhsata tabi oranda tadilat yapılacak mevcut binalar için; minimum enerji performans gereklerinin belirlenmesini, yenilenebilir enerji kaynaklarının uygulanabilirliğinin değerlendirilmesini ve Isıtma-Soğutma sistemlerinin kontrolünün yapılmasını hedefliyor.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin de imza attığı Kyoto Protokolü yeni nesil binalarda ‘Isı Yalıtımı/mantolama’yı zorunlu kılıyor. Türkiye bu protokol gereği 2012 yılından itibaren ciddi yükümlülüklerin altına girmiş bulunuyor. Uygulamada yeni yapılan konut projelerinin çeşitli kriterlere göre enerji performansı ölçülerek bir değerlendirme yapılıyor ve en yüksek A en düşük G olarak ifade edilen enerji performans notu belirleniyor, sonrasında binalara ‘Enerji Kimlik Belgesi’ veriliyor.

Kocaeli’de de konut sektörünün lokomotifi Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi iştiraki Kent Konut bu konuda da bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce de yaptığı tüm projelerinde konuyla ilgili gereken hassasiyeti gösteren Kent Konut, yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra Çayırköy Gölkent Konutları ve Derince İnci Evleri Projelerinde, yalıtım, aydınlatma kontrolleri, yenilebilir enerji sistemleri, ısı geri kazanımı gibi pek çok etken gözetilerek yapılan değerlendirmede en yüksek enerji performans notlarından birini alarak ‘Enerji Kimlik Belgelerine’ sahip oldu.

Reklam
Reklam

Hem yaşadığımız çevreye hem de konut sahiplerine birçok fayda sağlayan enerji performans değerlendirmesinde, doğru ürünle yapılan yalıtım 400 TL’lik Faturayı 160 TL’ye düşürebiliyor. Böylece herkes kazanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: