Kent Tiyatroları, SDKM'de Buluştu

Kocaeli'deki kent tiyatroları, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Oda Tiyatrosu'nda bir araya geldi.

Kocaeli'deki kent tiyatroları, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Oda Tiyatrosu'nda bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Veysel Sami Berikan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İzmit Sanat Merkezi, Oyun İstasyonu, Tiyatro Birikim, Tiyatro Akademi, Sırf Tiyatro, Karamürsel Belediye Tiyatrosu ve Gölcük Belediye Tiyatrosu kurum temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Toplantıda, tiyatro sanatının yaygınlaştırılması ve daha geniş kitlelere iletilmesi açısından yaşanılan sorunlar dile getirildi ve bunlar için çözüm önerileri tartışıldı.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Veysel Sami Berikan, burada yaptığı konuşmada, "Yerel tiyatrolarımız kültürel mozaiğimizin en belirgin rengini ve en önemli bileşenini oluşturuyor. Tiyatroların kurumsallaşması, kentimizde daha fazla sayıda oyun sahnelenmesi ve daha geniş izleyici kitlelerine ulaşılması adına gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı tiyatro adına yaşanan sorunlara dönük çözüm sürecinin bir ilk adımı olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: