Kent Tiyatrosu’ndan 12 Mart’a Özel Oyun

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yılında “Korkma” adlı yeni oyunla seyirci karşısına...

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yılında “Korkma” adlı yeni oyunla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü için özel olarak hazırlanan oyunda, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı sahneye taşınacak. İstiklal Marşı’nın şanlı bir tarihi anlattığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kent tiyatrosu oyuncularına böyle anlamlı bir oyun hazırladıkları için teşekkür ederek Mamaklıları 12 Mart’ta Korkma adlı oyunu izlemeye davet etti.

Reklam
Reklam

Kent Tiyatrosu Yönetmeni Kenan Olpak ve on kişilik oyuncu kadrosuyla sahnelenecek oyun, Milli Mücadele döneminde yaşananlarla birlikte Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alıyor. Uzun süren çalışma sonucu hazırladıkları oyunun beğenileceğini kaydeden Olpak, oyunda İstiklal Marşı'nın yazıldığı döneme, vatan sevgisine ve milletin çektiği sıkıntılara vurgu yaptıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: