Kentpark İçin İlk Adım

Çorum Belediyesi’nin en büyük projeleri arasında yer alan Kent Park için ilk adımlar atılmaya başlandı.Çorum...

Çorum Belediyesi’nin en büyük projeleri arasında yer alan Kent Park için ilk adımlar atılmaya başlandı.

Çorum Belediyesi'nin, Tarım İl Müdürlüğü tarafından kullanılan 400 bin metrekare büyüklüğündeki alanda hayata geçireceği Kentpark Rekreasyon Projesi için ilk yıkım başladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Tarım İl Müdür Yardımcısı Orhan Sarı, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Turhan Candan, Alper Zahir, Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile Tarım İl Müdürlüğü lojmanlarının yıkımına başlandı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yıkım çalışmalarına başlanması nedeni ile yaptığı açıklamada 2004-2009 seçim çalışmalarının yürütüldüğü dönemde vatandaşlarla paylaştıkları Kentpark’ın yapımı için ilk somut adımın yıkım ile başladığını vurguladı.

Hafta başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izninin alındığını ve dün itibariyle de Maliye Bakanlığı’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ait olan 157 bin metrekarelik alanın belediyeye tahsisi için onayın geldiğini ifade eden Külcü, “Bu yıkım ile başlayacak olan Kentpark Çorum’a hayırlı olsun. 2013 yılı inşaat sezonu ile başlayarak yılsonuna kadar da parkımızı bitirmeyi planlıyoruz. Burasının alınması için 3 yıldır çalışmalar yürütüyoruz. Buradaki Tarım Müdürlüğü binasının yerine kurum için 953 metrekare taban alanlı 4 bin 760 metrekare kullanım alanı olan yeri bir binayı da at yarışlarının yapıldığı Kırkgöz Çayırı’nın bulunduğu alanda yapacağız. 3 milyon 404 bin TL’ye malolacak yeni binanın ihalesi tamamlandı ve müteahhitle sözleşme de imzalandı. Burasının da mümkün olduğunca hızlı bitmesini istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kentpark ve Hıdırlık Parkı rekreasyon alanı ile ilgili ihalenin 17 Eylül günü yapılacağını belirterek yarın da yeni Hal ile Kamyon Garajı ihalesinin gerçekleştirileceğini söyleyen Külcü, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’a da özel teşekkür etti.

Maliye Bakanlığı’ndan hazine arazisi almanın zorluğuna değinerek bugüne kadar kendilerinin başvurduğu tüm yerlerin hepsini aldıklarını vurgulayan Başkan Külcü, “Bunda Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ın çok büyük rolü oldu. Kendisi bir Belediye Başkanı gibi Çorum için yapılması gereken ne varsa yaptı. Bizim kadar gayret gösterdiği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Aşağı Sanayi esnafına bir kez daha uyarıda bulunarak bölgede yeni bir imar planlaması başlattıklarını hatırlatan Külcü, 1 milyon 800 bin metrekare alandaki düzenlemenin bitmesi ile birlikte esnafın taşınmış olmasını istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini de vurguladı.

Bütün bu adımların Çorum’un güzelleşmesi, büyümesi ve kalkınması için olduğunu ifade eden Külcü emeği geçen herkese teşekkür etti. Külcü’nün konuşmasının ardından her yaş grubundaki Çorumluların eğlenebileceği, spor yapabileceği, ailesiyle birlikte piknik yapabileceği, modern aydınlatma donatılarıyla 24 saat kullanılabileceği Kentpark için Tarım Müdürlüğü lojmanlarının yıkımına başlandı.

Reklam
Reklam

Kentpark projesi kapsamında çay bahçesi kafeterya yürüyüş yolları, piknik yerleri gibi günübirlik dinlenme tesisleri, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, çocuklar için trafik eğitim parkı, açık hava konser alanı, amfi tiyatro gibi eğlence ve spor donatıları bulunacağı da vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz