"Kentsel Dönüşüm Çalıştayı"

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, depremlerin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kentte 994 orta hasarlı bina bulunduğunu belirterek, "Bu, performansımızın iyi

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, depremlerin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kentte 994 orta hasarlı bina bulunduğunu belirterek, "Bu, performansımızın iyi olmadığının açık göstergesidir" dedi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) konferans salonunda düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Çalıştayı"nda konuşan Yılmaz, Düzce'de orta hasarlı bina sayısının çok fazla olduğunu söyledi.

"Söz konusu depremlerde binaların yüzde 81'i, iş yerlerinin ise yüzde 87'si hasar gördü" diyen Yılmaz, "Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kentte 994 orta hasarlı bina duruyor, bu, performansımızın iyi olmadığının açık göstergesidir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yılmaz, afet riski taşıyan alanların iyileştirilmesi için çıkarılan kanunun devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Toplamda 154 müracaat var. Bu kanunla çirkin yapılaşmalar ortadan kaldırılacak, estetik alanlar yaratılacaktır. Deprem yaşayan bu güzel ilimiz, kentsel dönüşüme her ilden önce 'Ben varım' demeli" ifadelerini kullandı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise kentsel dönüşümün çok amaçlı bir çalışma olduğunu anlattı.

Temel amaçlarının "riskli binaların tespit sürecinde üstlendikleri görevi en iyi şekilde anlatmak, çalışmaları paylaşarak iyi uygulamaların öğrenilmesini sağlamak" olduğunu dile getiren Şerifoğlu, çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

Çalıştayda "Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Kocaeli Örneği", "Mevcut Binaların Risk Durumu ve Kentsel Dönüşüm Gerçeği", "Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Düzce Örneği" ve "Riskli Yapıların Tercihinde Düzce Örneği" balıklı sunumlar yapıldı.

Muhabir: Barış Zengin - Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz