Kentsel Dönüşüm Konferansı

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu bir konferans...

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Muğla ili belediye başkanları, Burdur ilçe belediye başkanları, Burdur Belediye Başkan Yardımcıları ve inşaat mühendisleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur'da 2000 yılında yapılan binaların riskli olduğunu dile getirdi. Burdur’un birinci derecede deprem kuşağında olduğunu ve kentsel dönüşüme çok önem verdiklerini belirten Akkaya, “Kentsel dönüşüm konusunda hepimiz hassas olmalıyız. İlimizde özellikle 2000 bin yılına kadar yapılan binaların çok riskli olduğunu görüyoruz. Resmi binalarımızı testten geçirdik. Birçoğunun yıkılması, bir çoğunun da güçlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca Depremevleri ve Necatibey Mahallesi’nde kentsel dönüşümü başlattık” dedi.

Reklam
Reklam

Kentsel dönüşümün sosyal, kültürel boyutları ile birlikte düşünülmesi gerektiğini bildiren Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, “Toplumun, kendi değerleri ve kazanımlarını ötelemeden çağın gelişim süreciyle uyumlu bir şekilde şehirlerin fiziki ve insani gelişim politikalarının oluşturulması sağlıklı kentler için önemli hale gelmiştir. Düzenlediğimiz bu konferansın, kentsel dönüşüm kültürünün oluşumuna yönelik çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum” diye konuştu.

Konferansta; Şehir Plancısı ve Uzlaşma Yöneticisi Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Faruk Göksu ve şehir plancısı Sıla Akalp tarafından 'Kentsel Dönüşüm' başlığı altında proje geliştirmede yeni yaklaşımlar, kentlerin geleceğine yönelik yol haritaları, afet riski azaltma ve yeni dönüşüm modelleriyle ilgili sunumlar yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz