Kentsel Dönüşüm Osmangazi’de 4 Farklı Bölgede Olacak

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kentsel dönüşüm çalışmaları için Osmangazi’yi dört farklı bölgeye böldüklerini, dönüşümden...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kentsel dönüşüm çalışmaları için Osmangazi’yi dört farklı bölgeye böldüklerini, dönüşümden 30 yıl sonra Bursa’ya bir vizyon koymak istediklerini söyledi.

Osmangazi AK Parti İlçe Danışma Meclis'nde konuşan Dündar, kentsel dönüşüm çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdüklerini ifade ederek, "Öncelikle zihinlerde bir dönüşüm yapmamız gerekiyor. Zihinlerde dönüşümden sonra 30 yıllık Bursa’ya bir vizyon koymak istiyoruz. Adım adım çarpık kentleşme ortadan kalkacak. Ulaşım sorunu çözülecek ve sosyal donatı alanları da ortaya çıkarak hep tarihi doku içerinde modern bir şehir planlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Osmangazi’yi kentsel dönüşüm çalışmaları için 4 farklı bölgeye böldüklerinin altını çizen Dündar, “A bölgesi Gökdere’den Paşaçiftliği’ne kadar iki yol arasında, çevreyolu ve demir yolunu kapsıyor. B bölgesi ise Altıparmak ve Çırpan gibi mahalleleri kapsıyor. Bu mahallelerin de kentsel yenilenme ile elden geçirilmesi gerekiyor. C bölgesi tarihi bölge ve dağ yamaçlarını kapsıyor. Dağ yamaçları Bursa’nın en kıymetli bölgeleridir. Buralarda vatandaşlarla birlikte onların daha rahat yaşam sağlayabileceği ulaşım problemini de çözeceğiz. D bölgesi ise, konutla sanayinin iç içe girmiş olduğu bölgeleri kapsıyor. Bu konuyla ilgili müteahhitlerle görüşerek müteahhitlerin düşünceleri vatandaşlara söyleyeceğiz” diye konuştu.

Yerel seçimlere yaklaşıldığını vurgulayan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ise, “Yerel seçimlere yaklaştığımız bu dönemde başta genel merkezimiz ve il başkanlığımız ile uyum içinde çalışıyoruz. Belirlenen hedefler doğrultusunda emin ve kararlı adımlarla yürüyeceğiz. Özellikle geride bıraktığımız yıl içerisinde yeni anayasayla birlikte ülkemizin ana gündemi olan kentsel dönüşüm çalışmaları belediyelerimizle birlikte yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: