Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Kamulaştırma Kararı

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Toplu Konut İdaresi’nce hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde sona...

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Toplu Konut İdaresi’nce hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldığını söyledi. Proje alanında taşınmazı bulunan ve anlaşma imzalamayan hak sahiplerinin taşınmazlarının kamulaştırılacağını da söyleyen Ali Erdoğan, “Bakanlar Kurulu kamulaştırma kararı aldı ve karar resmi gazetede yayımlandı” dedi.

Belediye olarak Başbakanlığa kamulaştırma konusunda müracaat ettiklerini ve Bakanlar Kurulu’nun kamulaştırma kararı aldığını söyleyen Ali Erdoğan, “Kentsel dönüşüm alanında taşınmazı bulunan hak sahipleri ya anlaşma yoluna gidecek, yada bilirkişinin vereceği karar ile kamulaştırma bedeline razı olacak” dedi. Kamulaştırma sürecinin 3 ayda bitirileceğini de ifade eden Erdoğan, Belediye olarak bu süreci yerel mahkemeye intikal ettirmeden 1 ay içerisinde sonuçlandırmak istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Alınan kamulaştırma kararının projenin hayata geçirilmesi noktasında bir milat olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Dönüşüm alanındaki hak sahipleri ile tapu devrinde yüzde 75 oranında bir anlaşma gerçekleştirdik. Kalan yüzde 25 için çıkan bu karar ile hak sahiplerinin mağdur olmamasını istiyoruz. Bu nedenle hak sahiplerinin kararı dikkate almalarını umuyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm ile Uşak’ın cehresinin değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini de öne süren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “ Kentsel dönüşümü en başından beri çok önemsedik. Uşak’ın en önemli projesi olan dönüşüm, şehrin daha modern çağdaş bir görünüme kavuşmasını sağlayacak. Alınan kamulaştırma karar projenin inşasını hızlandıracak. Etaplar halinde TOKİ tarafından hayata geçirilecek projenin ilk etabının bu yıl başlamasını umuyoruz. Kamulaştırma işlemleri tamamlandığında projedeki en önemli sorunlardan biri daha aşılmış olacak. Bu sürecin ardından ilk etabı iki yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: