Kentsel Dönüşümde Hak Sahiplerine 15,5 Milyon TL Kira Yardımı Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ve riskli binada bulunan hak sahiplerine...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ve riskli binada bulunan hak sahiplerine kira yardımında bulundu. Türkiye genelinde 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında Esenler, Beyoğlu, Kartal ve Şanlıurfa’da bulunan hak sahiplerine 15 milyon 500 bin lira kira yardımı yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin 35 ilinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk kira yardımları Esenler’de 2 ayrı riskli alanda yürütülen dönüşüm çalışmaları için verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, mülk sahiplerine verilmek üzere Esenler Belediyesi'ne 10 milyon lira kaynak aktarımında bulunduğu bildirildi. Böylece Esenlerde 9,70 hektarlık alanda 331 binada yaklaşık 5 bin 430 bin nüfusa 18 ay boyunca 600 lira kira yardımı yapılmış oldu.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın her defasında dile getirdiği "Belediyelerden ve razı olan vatandaşlardan başlayacağız, buralara elimizden gelen yardımı yapacağız." sözlerinin ilk örneğinin Kartal’da yaşandığı kaydedildi. CHP idaresindeki Kartal Belediyesi’nde kendi istekleri ile evlerinin riskli olduğunu tespit ettiren Kartal Tüm- Emek- İş Sitesi’nin 7. bloğunda oturan 292 hak sahibine kira yardımı ve bir defaya mahsus kiracıların taşınma parasının ödenmesi için Bakanlık tarafından belediyeye 3 milyon lira kaynak aktardıldığı belirtildi. 18 ay boyunca 600 TL ödenecek kira yardımının ilk 5 aylık kısmının yönetmelik gereğince peşin ödendiği kaydedildi. Diğer kalan kısımların da 13 ay boyunca 600 TL olarak mülk sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacağı dile getirilirken, bir defaya mahsus olmak üzere kiracılara bin 200 TL taşınma parası ödendidiği de aktarıldı. Ayrıca Beyoğlu Belediyesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 87 bina için 2 milyon 500 bin liralık kaynak aktarımında bulunulduğu da açıklandı.

Reklam
Reklam

URFA’DA KOLONLARI PATLAYAN BİNAYA KİRA YARDIMI YAPILDI

Bu arada geçtiğimiz aylarda medyada yer alan Şanlıurfa’daki bir binanın kolonlarında yaşanan patlama sonrası evlerini terkedenlere de ilk kira yardımı yapıldı. Olayın ardından devreye giren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, binayı boşaltan mülk sahiplerine 18 ay boyunca 600 TL kira yardımı yapılması talimatı vermişti.

Bakanlığın çıkardığı uygulama yönetmeliğinde, kira yardımının aylık 600 lirayı, yardım süresinin ise 18 ayı geçmeyeceği, aylık kira bedelinin, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nca yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleneceği belirtiliyor. Yönetmelikte, kira yardımının ilk 5 aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin ödenebileceği de yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz