Kentsel Dönüşümde İlk Kazma 10 Haziran'da Vurulacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm projesinde ilk etap yapım işinin 10 Haziran tarihinde...

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm projesinde ilk etap yapım işinin 10 Haziran tarihinde başlayacağını söyledi. Kentsel dönüşüm projesini en az 3 etapta tamamlamayı planladıklarını belirten Erdoğan, ilk etapta 212 konut inşa edileceğini ve konutların yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Yaklaşık 6 yıldır devam eden kentsel dönüşüm projesinde temel atma aşamasına gelindi. Etaplar halinde hayata geçirilecek proje de ilk etap için 10 Haziran tarihinde temel atılacak. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, projenin TOKİ tarafından etaplar halinde yapılacağını ifade ederek, "İlk etapta 6 bloktan oluşan 212 konut inşa edilecek. TOKİ konutları açıktan satışa sunacak. İlk etabın yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. 6 bloğun 4'ü 3 artı bir, iki blok ise iki artı bir olarak planlandı" dedi.

Reklam
Reklam

Kentsel dönüşüm Uşak'ın çağdaş yaşanabilir bir kent olmasını sağlayacağını ve kentin önünü açacağını kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Kentsel dönüşüm şehrin ortak projesi. Biz projeyi belediye olarak yapamadığımız için TOKİ yapacak. İlimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın bu projeyi sahiplenmesini istiyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi Uşak'ın yeni vitrini olacak. Proje tamamlandığında, Uşak Tabakhane Bölgesi şehrin cazibe merkezi haline gelecek. Bölgeden akan Dokuzsele çayını ıslah edeceğiz. Derede halkımız sandallarla gezinti yapabilecek. İlk etap yapım işi için ihale 2011 yılında yapılmıştı, alanda zemin etüd çalışmaları yapıldı" dedi.

DÖNÜŞÜM SÜRECEK

Kentsel dönüşüm alanı içerisindeki hak sahipleriyle yapılan anlaşmaların yüzde 91'e ulaştığını ancak bazı hak sahiplerinin anlaşmaya yanaşmadığını da belirten Ali Erdoğan, " İlk etap başladığında Uşak halkı projeyi fiziki olarak görme imkanı bulacak. Bu proje ilimizin daha modern çağdaş yaşanabilir bir görünüme kavuşmasını sağlayacak. Dönüşüm alanı çok büyük olduğu için projeyi etap etap bitireceğiz. Toplam alan 420 bin metrekareden oluşuyor. Şuanda hak sahipleriyle anlaşma oranımız yüzde 91, tapu devir işlemleri ise yüzde 85'e çıktı. Dönüşüm alanı içinde bina ve arsası bulunan ancak anlaşma yapmayan hak sahiplerine anlaşma çağrımızı yineliyoruz. Anlaşmaya yanaşmayanların arsa ve binaları TOKİ tarafından kamulaştırılacak. Kamulaştırma işlemi ise 2012 yılı sonuna kadar bitirilecek. Projenin tamamı ise 3 yıl gibi bir zamanda tamamlanacak. 420 bin metrekarelik proje üç yıl sonra bittiğinde Uşak halkı dönüşümü devam ettirebilecek. Ada ada projeler üretilip TOKİ'nin yaptığı projeye entegre dönüşümler yapılabilecek. Bu küçük çaplı dönüşümleri ise TOKİ değil Uşaklılar kendisi yapacak. Bu belki daha uzun yıllar alacak ama kentin daha sağlıklı büyümesine katkı sağlayacak. Ekonomik ömrü biten eski tip yapıların da yenilenmesini sağlayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: