Kentsel Dönüşüm’de tarihi fırsatı kaçırmayın

Ardahan Belediyesinin Çılgın Projesi hayata geçiyor

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy tarafından Halilefendi ve Yeni mahallede başlatılan ve Ardahan’da çılgın proje olarak bilinen Kentsel Dönüşüm Projesi uygulamaya giriyor.

Konu hakkında edinilen bilgilere göre, Halilefendi ve Yeni mahallede başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulamaya alınması için sona gelindiği bildirildi.

Ardahan Merkeze bağlı Halilefendi ve Yeni mahallede uygulamaya alınan Kenstel Dönüşüm Projesinin özellikle son Van depremi nedeniyle büyük önem arz ettiği öğrenilirken, bu projeden faydalanmak isteyenlerin tarihi fırsatı kaçırmamaları gerekiyor.

Reklam
Reklam

Özellikle Van Depremiyle öne çıkan depreme dayanıklı yapılar ve imarsız kullanılan konutların yıkılacağı öğrenilirken, Kentsel Dönüşümün Ardahan’da uygulanacağı mahallelerde kullanılmayan ve şu anda mevcut konut olarak kullanılan imarsız yapı sahiplerinin Kentsel Dönüşüme katılmadıkları duyulmuş olup, yeni deprem yasasıyla birlikte bu tür yapıların yenilenmesi düşünülmektedir.

Bu nedenle söz konusu Kentsel Dönüşüme katılmak istemeyen vatandaşların büyük bir kayıp yaşayacağı bildirilirken, tarihi bir fırsat olan Kentsel dönüşüm Projesini bir daha yakalamayacakları düşünülmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz