Kentsel Dönüşümle Birlikte Atık Yağlar Da Dönüşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle birlikte yeni kurulacak binalarda atık yağları ayrı toplayacak.Bakanlıktan yapılan...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle birlikte yeni kurulacak binalarda atık yağları ayrı toplayacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de yaklaşık kişi başına ortalama 20 kg yağ tüketildiği, yıllık yaklaşık 1,5 milyon ton yağın gıda amaçlı piyasaya sürüldüğü ifade edildi. 2011 yılında Türkiye de kayıt altına alınan kullanılmış kızartmalık yağ miktarının 10 bin ton civarında olduğu belirtilen açıklamada, bu yağlardan işletmelerde kullanılanların toplanmasında zorluk yaşanmadığı, hanelerde oluşan yağların toplanmasında ise çok büyük zorluk yaşandığı kaydedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hanelerde oluşan bu kızartmalık yağların geri dönüşümünü sağlamak için harekete geçti. Kentsel dönüşümle birlikte kurulacak yeni binalarda özel sistemle atık yağlar depolarda birikecek. Binalara yerleştirilecek tahliye sistemiyle hane sakinleri kullanmış oldukları yağı depoda biriktirecek. Böylece kullanılmış yağlar ekonomiye geri kazandırılarak, çevresel tahribatlar ve yüksek maliyetlerin de önüne geçilecek. Bakanlık bu kapsamda pilot il olarak Tokat’ta çalışmalarına başladı.

Reklam
Reklam

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, projenin ülke geneline yaygınlaştırılmasının amaçlandığını, böylece elde edilecek ekonomik fayda ile sürdürülebilir bir çevre yönetiminin sağlanacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, kentsel dönüşümün birçok yeniliği de beraberinde getireceğini belirterek, “Kentsel dönüşüm ile birlikte biz örnek binalar, örnek şehirler kuracağız. Altyapısından modern görünümüne varıncaya kadar her şeyi ile dört dörtlük şehirler olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: