"Kentsel Estetik Açısından Mekan Okuması" Paneli

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "Kentsel Estetik Açısından Mekan Okuması" panelinde, Türkiye ve dünyadaki kentsel dönüşüm uygulamaları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "Kentsel Estetik Açısından Mekan Okuması" panelinde, Türkiye ve dünyadaki kentsel dönüşüm uygulamaları ele alındı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen panelde konuşan Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, amaçlarının dünyadaki değişik uygulamalar ve çalışmalardan oluşan birikimleri Türkiye'ye yansıtabilmek olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Bağlı, "Toplumumuzun sahip olduğu kültürel ve tarihi mirasın çizgisini kaybetmeden yeni bir yol haritasıyla kentlerimizin daha yaşanılabilir hale gelmesi ve huzurlu bir dönüşümle restore edilmesini sağlamak amacıyla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbay Arıkboğa da, "Dönüşümü Nasıl Alırdınız- Kentsel Dönüşüme İlişkin Farklı Yasal Çerçeveler" konulu sunumunu yaptı.

Marmara Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden akademisyenler ve öğretim görevlileri ile Esenler Belediyesi yetkilileri, kentsel dönüşüm ve kent estetiği çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Panelin sonunda, konuşmacılara plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: