Kenya Parlamenter Hizmetler Komisyonu, AK Parti'ye Parti Içi Disiplini Sordu

Kanya Cumhuriyeti Parlamenter Hizmetler Komisyonu Heyeti üyesi Olaga Aluoehe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a,...

Kanya Cumhuriyeti Parlamenter Hizmetler Komisyonu Heyeti üyesi Olaga Aluoehe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a, parti içi disiplini nasıl sağladıklarını sordu.

Kenya Cumhuriyeti Parlamenter Hizmetler Komisyonu Heyeti, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile görüştü. Heyette yer alan Olaga Aluoehe, Ünal’a, Genel Kurul’daki görüşmelerde parti içi disiplinin nasıl sağlandığını sordu. Kanun tekliflerinin Meclis’e geliş sürecini anlatan Ünal, “Genel Kurul’da grubumuzun görüşünü belirleyen daha çok kurullarımızın işleyiş biçimi. Partimizin kurullarında ilgili teklif ya da tasarıyı görüşüyoruz. Yılda iki defa büyük istişare toplantıları yapıyoruz. Gerekli görüldüğünde de istişare toplantıları yapılıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Bu istişare ve değerlendirmeler sonucu parti içi disiplinin oluştuğunu söyleyen Ünal, “Parti içi disiplin ile parti içi otoriteyi birbirinden ayırmak gerekir. Parti içi disiplinden bizim anladığımız, her birimizin ortak aldığı kararlara karşı duyulan bağlılıktır. Ortak bir söylem, ortak bir siyaset oluştururuz. Bu, kamuoyu ile paylaşılır. Milletvekillerimiz, grup başkanvekilleri ile sık sık bir araya gelirler. Parti bünyesinde de genel başkan yardımcıları vardır. Onlar da kendi ilgi alanı içinde istişare ve toplantılarını yürütür. Genel olarak, bu çerçevede kendi siyasetimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda düzenlemeleri yaparız.” diye konuştu.

Aluoehe’nin, bu istişarelerden çıkan sonuca katılmayan bir milletvekilinin farklı görüş bildirmesi halinde ne olacağını sorması üzerine Ünal, Genel Kurul’un işleyiş biçimini iç tüzüğün belirlediğini aktardı. Aynı konuyla ilgili başka soru üzerine Ünal, milletvekillerinin önerge verme hakkı bulunduğunu, lehte ve aleyhte konuşmaların ardından bu önergenin kabul ya da reddedildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Heyetten bir üye Ünal’a, 2007 yılında hükümet ile asker arasında yaşanan ‘çatışmanın’ devam edip etmediğini de sordu. Ünal bu soru üzerine, Türkiye’deki kurumların kendi normal sınırlarına çekildiğini belirterek, “Siyaset kurumu da kendi normal sınırlarına kavuştu.” dedi. Türkiye’nin askeri darbelerle hesaplaştığını ifade eden Ünal, “Türkiye, gerçek bir normalleşme yaşadı.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: