Kepçe Operatörü Kadın Görenleri Şaşırtıyor

Adana'da açılan meslek edindirme kursuna katılan Zübeyde Köseler kepçe operatörü oldu. Zübeyde Köseler, Yüreğir Belediye’sinin...

Adana'da açılan meslek edindirme kursuna katılan Zübeyde Köseler kepçe operatörü oldu.

Zübeyde Köseler, Yüreğir Belediye’sinin kültürevlerinde açılan, kuaför, aşçılık, seramik gibi birçok meslekle ilgili kurs arasından kendisinin kepçe operatörlüğünü seçti. Diğer kurslara katılımların çok olduğu için iş imkanının da az olacağını düşünen 2 çocuk annesi Zübeyde Köseler, 3 aylık eğitimin ardından girdiği sınavda başarılı olup, sertifika almaya hak kazandı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, sertifikasını verdiği Köseler'in diğer kadınlara örnek olması gerektiği belirterek, iş sözü verdi.

Reklam
Reklam

Kepçe operatörlüğü eğitimi alan 15 kursiyerin içinde tek kadın olan Köseler, ilk başlarda çok garip karşılandığını söyledi. Su tesisatçısı olan eşinin işsiz olmasından dolayı iş bulabileceği bir meslek öğrenmek isteğini aktaran Köseler, “Erkek kursiyerler ve öğretmenler ilk başta yadırgadı, ama sonra kabullendiler. Eşim de benden etkilenerek bir hafta kadar sonra kursa yazıldı. Ben sınavda başarılı oldum, ama eşim geçemedi. Daha sonra Yüreğir Belediyesi'nin şantiyesinde iki ay pratik eğitim gördüm ve başarılı olunca sertifika almaya hak kazandım." dedi.

Kimsenin kepçe operatörlüğü yaptığına inanmadığını aktaran genç kadın, “Kepçe operatörü olduğumu söyleyince ilk anda kimseyi inandıramıyorum. Erkeklerden kadın kuaförü oluyorsa, kadınlardan da kepçe operatörü olur. Önemli olan işini severek yapmaktır.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz