Kepez Atıl Alanları Yeşillendiriyor

Kepez Belediyesi, mülkiyet probleminden dolayı yıllarca boş bir şekilde duran ve görsel kirlilik oluşturan alanları...

Kepez Belediyesi, mülkiyet probleminden dolayı yıllarca boş bir şekilde duran ve görsel kirlilik oluşturan alanları yeşillendirme çalışmasının ilk uygulamasını Dokuma'da başlattı.

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yeşiltepe Mahallesi Barış Taksi Durağı'nın yanında bulunan, mülkiyet problemi sonucu yıllarca atıl bir halde duran ve imar planında okul alanı olan arazide çevre düzenlemesi ve temizlik çalışması başlattı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de söz konusu arazide devam eden yeşillendirme çalışmasını incelerken, önceki dönemlerde yapılan imar düzenlemesiyle kamu tesisi olarak ayrılan, ancak mülkiyet problemi sonucu yıllardır atıl halde duran alanlarda, ciddi bir çevre kirliliğinin yaşandığını belirtti. Başkan Tütüncü, "Görüntü kirliliği oluşturan alanları, vatandaşların talepleri istikametinde güzelleştiriyoruz. Bu arazilerin, çevre düzenlemesini, temizliğini yapıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yeşillendirme çalışmasının, Şafak, Yeşiltepe, Kuzeyyaka, Karşıyaka, Gündoğdu, Atatürk ve Yükseliş mahallelerinde, uzun vadede okul ve sağlık tesisi inşa edilemeyecek olan arazilerde devam edeceğini belirten Başkan Tütüncü, kamu tesisi alanlarında çevre düzenlemesi çalışması yapılmasıyla ilgili olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptıklarını da hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: