Kepez Belediyesi, Tapulama Çalışması Başlattı

 Kepez Belediyesi, kullanım kadastrolarının askıya çıktığı mahallelerde 2B alanları dışında kalan yerlerde tapulama çalışması başlattı.

Kepez Belediyesi, kullanım kadastrolarının askıya çıktığı mahallelerde 2B alanları dışında kalan yerlerde tapulama çalışması başlattı. Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinde bin 200 gecekonduyla ilgili dosya toplandığı ve sözleşme aşamasından sonra tapu tahsisiyle alakalı bin 200 kişiye tapu tahsisi için tebligat yapılacağı bildirildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptıkları hizmetlerle şehirleşmenin önündeki en büyük engeli ortadan kaldırdıklarını söyledi. Kepez'de 2B'nin olduğu mahallelerin kısa süre içinde yepyeni kent dokusuna kavuşacağını ifade eden Tütüncü, özellikle Erenköy, Esentepe, Göçerler, Fatih, Çankaya, Yavuz Selim, Barış, Kütükçü, Fevzi Çakmak, Çamlıbel gibi gecekondu problemi çözülememiş mahallelerde 2B'nin çözümü için ciddi adımlar attıklarını ve bu problemi çözdüklerini kaydetti. Tütüncü, gelecek dönemde de bir takım adımlar atarak, mahalleleri imara uygun yapılaşma ile buluşturacaklarını ve mahallelerin çok kısa süre sonra bugünkü görüntülerinin uzağında modern bir görünüme sahip olacağını ifade etti. 2B’nin çözüldüğü mahallelerde var olan imar planının uygulanacağının altını çizen Tütüncü, şunları kaydetti: "2B’nin olduğu mahallelerin tamamında imar planları var. O bölgedeki yapılaşmadaki temel mantığımız, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan ile Habibler, Sütçüler bölgesinde yaptığımız gibi vatandaşlarımıza arazilerini teslim ederek, kendi elleriyle kentsel yenilenmenin sağlanmasıdır. Özellikle vatandaşlarımız, TOKİ ile korkutulmaktadır. 2B’nin çözüldüğü mahallelerde toplu konutla alakalı kesinlikle bir yaklaşımımız yok. Bizim önceliğimiz, imar planlarının geçerli olduğu şekilde konutların inşa edilmesidir. Vatandaşlarımıza tapularını teslim edeceğiz ve konutlarını kendileri yapacaklar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: