Kepez Belediyesi’nin kadın personeline sağlık semineri

Antalya Kepez Belediyesi’nde görevli bayan personele ‘Meme Kanserinde Erken Teşhis’ konulu seminer verildi. Seminerde Türkiye’de...

Antalya Kepez Belediyesi’nde görevli bayan personele ‘Meme Kanserinde Erken Teşhis’ konulu seminer verildi. Seminerde Türkiye’de istatistiklere göre her yıl 30 bin kadının meme kanserine yakalandığı ve kadınların en sık karşılaştığı kanser türleri arasında yer alan meme kanserinin, erken teşhisle tedavi edilebildiği belirtildi.
Kepez Belediyesi, erken teşhise karşı personeli bilinçlendirmeye yönelik eğitim semineri düzenledi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin işbirliğiyle yapılan semineri, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi görevlisi Dr. Sema Durak verdi.
Meme kanserinin Türkiye'de ne denli ciddi boyutlara ulaştığını rakamlarla anlatan Sema Durak, şöyle konuştu: “Gerek beslenme, gerekse iklim açısından, ülkemiz şartlarına yakın sayabileceğimiz bir Akdeniz ülkesi olan İtalya istatistiklerini ülkemize uyguladığımızda, Türkiye'de her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanmaktadır. Sayılar soyut kavramlar oldukları için fazla bir anlam taşımayabilir. Fakat bir an durup düşünürsek, yakın çevremizde, akraba ve dostlarımız arasında, bu sorun ile karşılaşmış birkaç tanıdığımızı, mutlaka anımsayacağız. Sorunun hiç de sandığımız kadar bizden uzak olmadığını, güç de olsa kabul etmeliyiz.”
Erken dönem meme kanserinin ağrı yapmayacağına hatta hiçbir belirti göstermeyebileceğine dikkat çeken Durak, kanser gelişmeye devam ettikçe bazı bulguların ortaya çıkabileceğini aktardı. Durak, ele kitle gelmesi, memede veya koltuk altında şişlik, kalınlaşma oluşması, şekil değişikliği gibi belirtilerin gözlemlenmesi halinde acilen doktora başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz