Kepez Çocuk Meclisi Açıldı

Kepez Belediyesi tarafından, Kepez Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile kurulan, Kepez bölgesinde...

Kepez Belediyesi tarafından, Kepez Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile kurulan, Kepez bölgesinde eğitim gören ilkokul 4’üncü sınıf ve ortaokul 7’nci sınıf başkanları 550 öğrenciden oluşan Kepez Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda EBKM’de resmi olarak açıldı.

Türkiye genelinde en fazla üyeye ve Antalya’da bir ilk olma özelliğine sahip Kepez Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı meclis başkanı Mehmet Doğan, üç başkan yardımcısı, beş divan üyesi ve iki sözcüden oluşan 550 üyenin katılımıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM) açıldı.

Reklam
Reklam

Kepez Çocuk Meclisi’nin EBKM’de gerçekleşen açılışına, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocuk meclisinin açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında sizlerle birlikteyiz. Bizler bu yıl çocuk bayramının kutlanmasıyla alakalı çok daha farklı bir çalışmayı başlatalım ve bu çalışma, Kepez için Kepez’deki çocuklarımız için bir gelenek meydana getirsin. Ve burada da bu çocuk meclisiyle birlikte yepyeni dünyanın kapılarını sevgili öğrencilerimize, geleceğimizin teminatı gençlerimize açalım istedik. Bu anlamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çok daha farklı bir heyecanla kutlanmasını istediğimizden dolayı, bu yıl kaymakamlığımızın önderliğinde, milli eğitim müdürlüğümüzün üstün gayretleri ile belediyemizin imkanlarını birleştirerek, böylesi güzel bir çocuk meclisi kurduk” dedi.

Reklam
Reklam

Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisin kurulmasını bir ulusal egemenlik çocuk bayramı olarak ilan ettiğini ve bu bayramı da çocuklara armağan ettiğini dile getiren Başkan Tütüncü, “Bence bunun altında çok büyük bir mesaj yatıyor ve bu mesajı da hepimizin çok iyi algılaması gerekiyor. Öncelikle bu çocuklarımıza çocuk muamelesi yapılmaması, onlara inanılması, güvenilmesi ve geleceğin onların ellerinde şekillenmesi için güçlü bir inançla onlara imkanlar açılması gerekiyor. İşte biz bunları yapmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Komisyon başkanlarının istek ve temenni dileklerinin ardından bir konuşma yapan Çocuk Meclisi Başkanı Mehmet Doğan ise, ”Kepez’deki okullarımızın katılımlarıyla gerçekleşen Kepez Çocuk Meclisi seçimlerinde başkan olmaya hak kazandım. Mutluyum, onurluyum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz