Kepez İlçe Müftülüğü Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

Antalya Kepez İlçe Müftülüğü’nün 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip yeni hizmet binasının açılışı...

Antalya Kepez İlçe Müftülüğü’nün 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Erdem Bayazıt Kültür Salonu’nda yapılan açılışa katılım yoğun oldu. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim ve Hizmet Dairesi Başkanı Kadir Dinç, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kepez İlçe Müftüsü Kemal Uçkan ve diğer müftülerin katılımı ile açılış gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Hacı Ali Uyaroğlu Camii imam hatibi Mehmet Çetmi’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı, protokolün açılış konuşmaları ile sürdü. “Saraylardan daha da önemlisi olanı zihni saraylarımızı oluşturmamız.” diyen Vali Ahmet Altıparmak, yapılardan ziyade fikirlere önem verilmesini söyledi. Osmanlı’nın imparatorluk yönetirken son derece mütevazı bir sarayda olduğunu belirten Altıparmak, Dolmabahçe’ye geçtiğinde ise artık imparatorluğun göçtüğünü ifade etti. Altıparmak, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz saraylar yaparken ‘nasıl olsa saraylardayız’ dememeliyiz artık. Bize layık saraylar yapılmış olsun. Bizim anlayışımıza, bizim inancımıza layık saraylar yapılmış olsun.” diye konuştu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik de ülkenin imarının sadece maddi imarla olmayacağını ifade ederek, “Yollar lazım, binalar lazım ama bir de manevi imarlar lazım. İşte müftülüklerimiz de bu manevi imar çalışmalarını yapmaktadır. Burası sıradan bir bina değildir. Dini, sosyokültürel programların planlanması çalışması burada yapılacaktır. Burada yapılan çalışmalar camilerin nezdinde Antalya’da hizmete dönüşecektir.” dedi.

Reklam
Reklam

Kepez İlçe Müftüsü Kemal Uçkun ise 5 yılda çok yol kat ettiklerini belirtti. Kepez’deki Kur'an kursu sayısını 30’dan 73’e, cami sayısını ise 130’dan 156’ya çıkardıklarını kaydeden Uçkun, maddi manevi katkıda bulunanlara teşekkür etti. Uçkun, 18 Şubat'ta yeni tayin yeri Ankara-Etimesgut'a geçeceğini de belirtti.

Emeği geçen hayırseverlere teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Hepimiz üstümüze düşeni yaptık ve çok güzel bir bina ortaya çıktı.” ifadesini kullandı. Bu hizmet binasında şehrin manevi imarına yönelik çok önemli adımlar atılacağını söyleyen Tütüncü, “Bu bina bize şunu gösterdi: eğer hayırsever insanların himmetine inanırsanız çok kısa zamanda güzel eserler kazandırabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nin arkasında yer alan hizmet binasında 450 kişilik düğün salonu olarak da kullanılabilecek kongre salonu var. Misafirhane odaları, çalışanların odaları, toplantı salonu ile toplamda 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip müftülük binası, 16 ayda 2 bin 420 metrekare alana kuruldu.

Reklam
Reklam

“İMAMLARIN YABANCI DİL ÖĞRENMESİ ŞART”

Turizmin başkenti Antalya’da tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra dini mekanları da ziyaret eden turistler oluyor. Ancak rehberler buralarda turistleri tam aydınlatamıyor. Burada imam hatiplerin devreye girmesi gerekiyor, ancak onların da dil problemi olduğundan yardımcı olamıyorlar.

Kepez İlçe Müftülüğü’nün hizmet binasının açılışında bu konuya değinen Vali Ahmet Altıparmak, 11 milyon turistin geldiği Antalya’da imamlara da büyük görev düştüğünü belirtti. İmamların camilere gelen turistlerle anlaşabilecek kadar dil bilmediğini ifade eden Altıparmak, bu konuda imamların kendilerini yetiştirmesini istedi. Broşür noktasında da eksiklik olduğunun altını çizen Altıparmak, şunları söyledi: “Her şeye kapanırsak kendimiz körlüğe mahkum ederiz. Her şeyi alırsak da kayboluruz o zaman onurlu haysiyetli, dinin diyanetinin gerektirdiği şekilde yaşayan, hangi toplumun içine giderse gitsin yaşayacak bir nesil yetiştirmemiz lazım. Bu sarayların içinde padişahlar gibi imamlar, din adamları görmemiz lazım. Neye neden hizmet ettiğini bilen arkadaşlar olmalı ‘Oh ne güzel de makamımız var, ne güzel de binamız var’ diyen değil.”

Reklam
Reklam

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise imamlar için dil kursu protokolünü gerçekleştirdiklerini bildirdi. Özellikle merkezdeki imamların bu kursu alacağını belirten Çelik, “Dil kursunun altyapı hazırlıkları tamamlandı. Broşür konusunda zaten 5 -6 aydır dağıtıyoruz, ama biraz daha geliştirip devam ettireceğiz.” dedi. Müftü Çelik, mart ayında Kur'an kursuna giden bayanların çocuklarına yönelik kreş açma çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz