Kepez'de Çevre Düzenlemesi Çalışmaları

Kepez Belediyesi, ilçeye estetik bir güzellik kazandırmak amacıyla sosyal yaşamın yoğun olduğu alanlardaki parklara ve sosyal tesislerin bahçelerine 400 bin

Kepez Belediyesi, ilçeye estetik bir güzellik kazandırmak amacıyla sosyal yaşamın yoğun olduğu alanlardaki parklara ve sosyal tesislerin bahçelerine 400 bin adet çiçek dikti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, 108'i yeni park, 58'i tadilat olmak üzere, 1 milyon 38 bin metrekare yeşil alan çalışması yaptıklarını belirtti.

İlçeye görsel güzellik kazandırmak amacıyla 2010'da sosyal hayatın yoğun olduğu alanlarda başlatılan çiçek dikimine bu yıl da devam edildiğini bildiren Tütüncü, bahar aylarında ilçeye renk şöleni yaşatan binlerce soğanın dikimine başlandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarının 350 bin lale soğanı ile 50 bin adet sümbül soğanını toprakla buluşturduğunu anlatan Tütüncü, "Çiçek soğanları, Kent Ormanı'na, Masa Dağı bölgesindeki seyir terasına, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nin bahçesine, Şehitler Parkı'na, Fatih Sultan Mehmet Parkı'na, belediye hizmet binasının bahçesine ve sosyal hayatın yoğun olduğu alanlardaki yeşil alanlara dikildi" dedi.

Tütüncü, baharın ilk günleriyle birlikte lalelerin, sümbüllerin açmasıyla ilçede hem görsel şölen yaşanılacak hem de parklar ve bahçeler güzel kokacağını kaydetti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: