Kepez’de Mevlit Kandili kutlaması

Antalya Kepez Belediyesi, 'Gündoğumu' adıyla Mevlit Kandili özel programı düzenledi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen...

Antalya Kepez Belediyesi, 'Gündoğumu' adıyla Mevlit Kandili özel programı düzenledi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Dr. Senai Demirci konuşmacı olarak katıldı. Demirci, Hz. Muhammed’in(SAV) kutlu doğumunun dünyanın akışını değiştirdiğini söyledi.

"Bütün bir insanlık için onun nübüvveti karanlıklardan aydınlığa, zulmetten nura geçişin iftihar vesilesi olmuştur." diyen Demirci, Hz. Muhammed(SAV)’in rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlaki örnekliğinin bütün insanlık için umut vaat ettiğini dile getirdi. Allah’ın son peygamberine tabi olmanın sadece O’nun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı kalmadığını ifade eden Demirci, şöyle konuştu: "Bugün cehalet, kör taassup ve dünyevi çıkarlardan beslenen bir gerilim ve çatışma ortamı, İslam’ın pak ve nezih kardeşlik dilini köreltmekte, Müslüman kardeşliğinin ensar-muhacir kardeşliğinden beri süregelen tarihsel akışını göz ardı etmekte. Peygamberimizin özlemini çektiği kardeşler topluluğu olmaktan uzaklaştırmaktadır. Hz. Muhammed(SAV)’in dünyaya gelişinin yıl dönümünde, bu aziz ve mübarek günlerin feyiz ve bereketinden istifade ederken; insanların nefis muhasebesi yapması, özeleştiriden kaçınmaması, insanlık nezdindeki görev ve sorumlulukları hatırlayarak iyi, doğru ve güzelin timsali olma yolunda azmini yenilemesi herkes için bir huzur ve sükûn vesilesi olacaktır."

Reklam
Reklam

Program sonunda Senai Demirci’ye çiçek takdim ederek teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mevlit Kandili’nin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarının güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını diledi.

Mevlit Kandili Özel Programı’na eşi Dr. Ayşe Tütüncü’yle birlikte katılan Kepez Belediye Başkanı’nın yanı sıra siyasiler ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz