Kepez’de okullar halka açıldı

Antalya’nın Kepez ilçesinde imzalanan ‘Okullar Hayat Olsun’ protokolü ile ilçedeki 18 okul, toplumun kullanımına açıldı....

Antalya’nın Kepez ilçesinde imzalanan ‘Okullar Hayat Olsun’ protokolü ile ilçedeki 18 okul, toplumun kullanımına açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Katılımcı Gönüllü Belediyeler işbirliğinde geliştirilen ‘Okullar Hayat Olsun Projesi'nin Kepez ilçesinde de uygulanması için protokol imzalandı. İlçede toplam 18 okulu kapsayan projenin imza töreni Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mestan Doğantürk ve Orman İşletme Müdürü Mitat Uyan katıldı.
Okul bahçelerinin düzenlenmesi ve ağaçlandırılmasını amaçlayan proje ile okullar, eğitim saatleri dışında velilerin ve mahallelinin hizmetine açılacak.
Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, imzaladıkları protokolle, ilçedeki 18 okulu, Kepez’in hizmetine açtıklarını söyledi. Protokolün, beraberliğin, imkânları paylaşmanın ve kurumların iş birliğinin göstergesi olduğuna işaret eden Özyiğit, “Okullarımızın her türlü imkânı sadece öğrencilerimize, velilerimize değil, tüm Kepez’e, Antalya’mıza ve mahalle sakinlerimizin hizmetine sunuluyor.” dedi.
Başkan Hakan Tütüncü de, eğitime katkı sağlamak amacıyla dört okulun bahçesine inşa ettikleri çadır tarzı spor salonu çalışmasının, ‘Okullar Hayat Olsun’, projenin oluşmasına vesile olduğunu dile getirdi. Spor salonlarını, hem halkın hem de öğrencilere kullanımına açtıklarını belirten Tütüncü, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu çalışmamızı ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi haline getirmesi, Kepez Belediyesi’nin vizyonel bir düşünceyle yönetime yaklaştığını gösteriyor. Bu da belediyemiz açısından gurur duyulacak bir gelişmedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz