Kepez'de Selçuklu temalı park yapılacak

Antalya Kepez ilçesinde Yeni Emek Mahallesi'ne Selçuklu yıldızı temalı park yapılıyor. Konuyla ilgili belediyesinden yapılan...

Antalya Kepez ilçesinde Yeni Emek Mahallesi'ne Selçuklu yıldızı temalı park yapılıyor.
Konuyla ilgili belediyesinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu park yapımı büyük oranda biten ve Selçuklu mimarisinden esinlenilen Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nin yakınına inşa edilecek.
Gelecek yıl yapımına başlanacak proje 14 dönüm araziyi kapsıyor. Bu alanda yer alan ve tapuları tahsis edilen gecekondu binalarının yıkımı da tamamlandı. Söz konusu parkta yeraltında olacak şekilde Selçuklu yıldızı temalı bir kafeterya inşa edilecek. Mahalle halkının, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan parkta iki tane basketbol sahası da bulunacak. Su havuzları ile görsel şölenin yaşatılacağı yeşil alanda, oya ağaçları, turunçgiller dikimiyle de rengârenk bir bitki bahçesi oluşturulacak.
Yeni Emek Parkı'nda, koşu parkuru, açık hava spor aletlerinin yanı sıra, oturma alanları ve çocuk oyun aletleri de yer alacak. Parkın, mahalleye hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2 yıl öncesine kadar gecekondu dokusunun bulunduğu Yeni Emek Mahallesi'ne, yaptıkları yatırımlarla modern bir şehir görüntüsü kazandırdıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz