Kepez'de Yörük Göçü Canlandırılıyor

Kepez Belediyesi, Varsak bölgesinde bulunan Akkuyu ve Hacı Mestan sarnıçları arasında temsili olarak geleneksel Yörük...

Kepez Belediyesi, Varsak bölgesinde bulunan Akkuyu ve Hacı Mestan sarnıçları arasında temsili olarak geleneksel Yörük göçünü canlandıracak.

Kepez Belediyesi Yörük kültürünün yaşatılması ve geleceğe taşınması adına önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Yörük kültür parkı inşası, tarihi su sarnıçlarının çevre düzenlemesi çalışmasının ardından, Yörüklerin yaşamında önemli bir yeri olan göç kültürünün de Kepez'de hayat bulacağı bildirildi. Yörüklerin, İlkbahar'ın gelmesiyle birlikte deve, keçi, koyun sürüleriyle Toroslar'a yaptığı göçün, Kepez'de iki sarnıç arasında yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Kepez Belediyesi ve Antalya Yörükler Derneği işbirliği ile yapılacak göç canlandırmasının Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki Akkuyu ve Hacı Mestan sarnıçları arasında, 28 Nisan'da gerçekleştirileceği, 100 adet koyun, 100 adet keçi, 6 adet deveden oluşan sürü ile birlikte Akkuyu Sarnıcı'nın önünden başlayıp, aynı güzergah üzerindeki Hacı Mestan Sarnıcı'nda sona ereceği kaydedildi.

Eski Varsak Belediye binası karşısındaki Hacı Mestan Sarnıcı'nın çevresinde kız evi, oğlan evi ve protokol olmak üzere 3 tane kıl çadır kurulacağı, temsili olarak,Yörük kültürüne uygun şekilde kız isteme, kına ve düğün töreni yapılacağı ve Halk Ozanı Kerimoğlu İsmail'in vereceği konser ile sona ereceği ifade edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük kültürünün yaşatılması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: