Kepez’den Sağlık TIR’ı Hastaların Ayağına Gidiyor

Antalya Kepez Belediyesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile hayata geçirdiği ‘Her Durakta Sağlık’...

Antalya Kepez Belediyesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile hayata geçirdiği ‘Her Durakta Sağlık’ pojesi kapsamında, tam donanımlı gezici sağlık TIR’ı ile ücretsiz kalp sağlığı taramalarına ara vermeden devam ediyor. Teomanpaşa Mahallesi’ne konuşlanan gezici sağlık TIR’ında görev yapan doktor ve hemşireler tarafından mahalle sakinlerinin muayene ve kontrolleri yapıldı. Mahallede çok sayıda vatandaşın sağlık TIR’ında verilen kalp taraması hizmetinden faydalandığını söyleyen Teomanpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir, kendilerine bu hizmeti sunduğu için Kepez Belediyesi’ne teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında şu ana kadar dokuz mahallede, bin 51 kişi EKG, bin 23 kişi açlık kan şekeri ve tansiyon, 118 kişi hemogram ve biyokimya kontrollerinden geçirildi. Bu kontroller neticesinde 25 kişi, görülen sonuçlar üzerine Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji ve dahiliye polikliniklerine sevk edilerek, gerekli muayeneleri yaptırıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, günümüzün en büyük sağlık sorunlarının başında gelen, genç, yaşlı ülkemizde her yıl 200 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kalp hastalıklarının, erken tanı ve kontrollerle önlenmesi amacıyla ilçenin 16 mahallesinde tam donanımlı sağlık TIR’ıyla vatandaşlara yerinde sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: